‘‘Dah Ambil Orang Punya, Duduk Diam-Diam’’- Puteri Sarah Terpaksa Ambil Tind4kan Terhadap Ira Kazar

SELEPAS lama berdiam diri, akhirnya pelakon Puteri Sarah Liyana memulakan tind4kan sam4n terhadap Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ket1ga meng4nggu rumah tangganya bersama pengarah Syamsul Yusof.

Menurut Sarah atau nama sebenar Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 36, tind4kan sam4n ini adalah jalan terbaik untuk menyelesaikan semua kemelvt selepas empat tahun mem3ndam perasaan.

“Empat tahun saya berdiam kerana mahu beri peluang. Kalau boleh nak selesaikan masalah ini tanpa melibatkan mahkamah dan tak perlu satu Malaysia tahu. Apabila sudah sampai tahap begini saya rasa ia bi4dab.

Ira (kanan) didakwa sebagai orang ket1ga g4nggu rumah tangga Sarah.

“Memang selama ini ada niat hendak ambil tind4kan, tetapi masa itu saya asyik terfikir apa akan terjadi kepada saya, perkahwinan dan keluarga.

“Selepas pulang dari umrah saya sangat yakin dengan keputusan ini. Saya juga ada buat solat istikharah dan nampak jalan apa yang harus dilakukan,” katanya.

Puteri Sarah ditemui media di perkarangan pejabat Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di Shah Alam pada pagi Khamis.

Dia hadir bagi membuat aduan berkaitan rum4h tangganya ke jabatan itu.

Sebelum ini, Sarah sendiri mended4hkan Ira menyebabkan hubvngan rumah tangganya berg0lak.

Bukan sekadar didakwa mempunyai hubungan svlit dengan Syamsul, Ira juga dikatakan mengg4nggu kehidupan Sarah sendiri dengan menghantar pelbagai ugvtan melalui pesanan di sosial media.

Sarah melalui peguamnya menfailkan sam4n terhadap Ira di mahkamah sivil pda 26 Jun lalu dan wanita tersebut sudah menerima surat arahan supaya menghentikan sebarang bentuk ganggvan dua hari kemudian.

Kes ini akan mula dibicarakan di mahkamah pada 4 Julai depan.

Saya buat semua ini untuk diri sendiri dan keluarga. Sampai bila saya mahu dip1jak-p1jak

PUTERI SARAH LIYANA

PELAKON

Lega dengan keputusan membawa kes ini ke mahkamah, Sarah juga berharap ia dapat membuka jalan buat mana-mana wanita yang mengalami nasib sama untuk melakukan tindakan terbaik.

“Saya buat semua ini untuk diri sendiri dan keluarga. Sampai bila saya mahu dip1jak-p1jak.

“Jadi kepada sesiapa yang nak sond0l (ramp4s) selepas ini perlu lebih berhati-hati. Saya mahu pertahankan perkahwinan dan perjuangkan hak sendiri.

Sarah, Syamsul dan anak-anak mereka.

“Kalau dah ambil orang punya duduk diam-diam, jangan ambil dan can4ng sana-sini serta kac4u keluarga orang lain,” jelasnya.

Dalam permohonan yang dibuat, Sarah mahu Ira tampil memohon maaf dan berhenti daripada melakukan sebarang tindakan ganggvan terhadapnya.

Sementara itu Sarah enggan memberi komen lanjut tentang hubvngan dia dan Syamsul dan memberitahu suaminya itu ada datang melawat ketika anak-anak mereka dimasukkan ke hospital, baru-baru ini.

Syamsul dan Sarah mendirikan rumah tangga pada Mac 2014 dan pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Summayah, 2.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Be the first to comment on "‘‘Dah Ambil Orang Punya, Duduk Diam-Diam’’- Puteri Sarah Terpaksa Ambil Tind4kan Terhadap Ira Kazar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*