Akhirnya Suami Dnars Tampil Menjawab Persoalan Tentang Kem4langan Melibatkan Arw4h Isteri

Selepas tiga tahun berdiam diri, suami kepada pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Allah y4rham Faziani Rohban Ahmad yang men1nggal dunia pada 18 Mei 2019, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang didakwa memf1tnahnya di media sosial.

Datuk Ahmad Shah Rizal Ibrahim dalam sidang media hari ini berkata keputusan itu diambil selepas berbincang dengan keluarganya kerana berasakan fitn4h berkenaan terlampau ber4t dan ia sebagai cara terbaik menyelesaikan kemelvt itu.

“Kata-kata tidak berasas serta tudvhan ker4s, kononnya saya telah merancang kem4langan membabitkan arw4h isteri saya (sehingga terk0rban), memang tidak wajar sama sekali.

“Tudvhan bahawa kem4tian Allahy4rhamah isteri saya dirancang adalah fitn4h besar dan amat jel3k sekali,” katanya.

Menurut Ahmad Shah Rizal, selama ini beliau memilih untuk mendiamkan diri kerana berharap perkara ini dapat diselesaikan menerusi musyawarah keluarga dan menganggap persel1sihan faham sebelum ini hanyalah bersifat sementara.

“Namun, kemelvt itu berlanjutan dan menjadi semakin tervk, hari berganti hari dan keadaan ini memang tidak disangka dan saya amat terk1lan dengan sikap sesetengah pihak seperti adanya udang di sebalik batu,” katanya.

Menurutnya, pelbagai tudvhan dilemp4rkan itu tidak benar dan tidak berasas berikutan disimpulkan netizen selepas membaca artikel portal berkenaan pada 16 dan 17 Jun lalu.

“Antara komen-komen netizen yang berunsur fitn4h adalah tudvhan kem4tian isteri saya adalah satu kem4langan yang dirancang, rumah tangga saya sudah bermas4lah ketika arw4h masih hidup sehingga saya merancang pembvnvhan arw4h melalui kem4langan.

“Tudvhan saya menj4linkan hubungan di luar perkahwinan semasa arw4h masih hidup sehingga saya merancang kem4langan itu serta proses membawa balik arw4h isteri dari Thailand ke Kelantan tidak dijalankan mengikut lunas undang-undang kerana saya seolah olah berusaha menyembunyikan sesuatu.

“Selain itu, pelbagai tudvhan berkenaan wang tunai, barang-barang milik arw4h isteri, pertukaran saham syarikat dan sebagainya,” katanya.

Katanya, dia hanya mengetahui pihak keluarga isterinya membuat laporan polis menerusi laporan media, namun hingga kini dia belum dipanggil pihak berkuasa untuk memberi apa-apa kenyataan.

“Jadi, saya mengambil tindakan ini bagi mempertahankan marvah, imej serta nama baik saya dan keluarga serta menjaga kepentingan dan keselamatan lima anak termasuk seorang daripadanya anak hasil perkongsian hidup bersama Allahy4rham Faziani yang terkesan dari segi em0si dan ment4l selain memberi am4ran kepada pihak berkaitan menghentikan fitn4h mereka,” katanya.

Sementara itu, peguamnya, Nik Zarith Nik Moustpha berkata setakat ini mereka sudah mengenal pasti beberapa individu termasuk netizen yang menggunakan akaun sebenar yang membuat tudvhan terbabit.

“Kita akan menghantar notis tuntutan termasuk menuntut permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh terdekat dan jika tidak kita akan teruskan sam4n m4lu dan fitn4h,” katanya.

Sebelum ini, media melaporkan keluarga Allahy4rham Faziani yang men1nggal dunia pada 18 Mei 2019 membuat laporan polis menuntut siasatan lanjut dilakukan terhadap kem4tian m4ngsa yang disyaki terdapat unsur lain selain laporan turut dibuat kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Pada 21 Jun lalu, keluarga Allahy4rham sekali lagi membuat laporan polis bagi memohon siasatan berhubung isu resolusi pertukaran pemilikan saham syarikat pengasas produk kecantikan itu.

VIDEO:

Sumber:bharian

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "Akhirnya Suami Dnars Tampil Menjawab Persoalan Tentang Kem4langan Melibatkan Arw4h Isteri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*