Siti Nurhaliza Dif1tnah Dengan Berita P4lsu, Netizen Gesa Mereka Yang Terlibat Buat Permohonan Maaf

Baru-baru ini, penyanyi tersohor negara iaitu Dato’ Sri Siti Nurhaliza dan Datuk Amy Search telah dijemput bagi membuat persembahan, di majlis Himpunan Madani yang bertempat di Dataran Stargate, Alor Star, kedah.

Kehadiran Siti dan Amy, adalah untuk memeriahkan lagi majlis tersebut dengan dendangan beberapa buah lagu dari mereka. Selain itu, cabutan bertuah juga di adakan dengan hadiah utama merupakan dua buah motosikal berjenama.

Netizen Mahukan Permohonan Maaf Dibuat Kepada Siti

Semalam, Siti sempat memuat naik beberapa berita p4lsu di instastory miliknya mengenai majlis Himpunan Madani yang dihadiri olehnya. Siti juga sempat menegur, satu Media yang menulis mengenai berita p4lsu tersebut yang berkait dengannya.

“Siti Nurhaliza Tak Sangka Rumah Terbuka Jadi Majlis P0litik”-tulis media terbabit

Ada juga yang menyebarkan berita p4lsu, dengan edit menggunakan nama facebook Siti yang telah pun Verified untuk menyakinkan orang ramai bahawa itu adalah posting yang sebenar.

“Siapalah yang pandai2 edit f4ke news ni, gunakan nama Facebook saya (yang verified) dan forward merata-rata dan yakinkan orang ini posting sebenar. Ini F4KE. cukup2lah semua perkara nak dibuat macam ni. saya ni penyanyi, hiburkan semua orang. bulan syawal ni bulan jalinkan silaturahim bukan seb4r2 berita p4lsu”-Tulis Siti

Mal4ngnya, berita p4lsu tersebut telah tersebar sejak kelmarin dan telah menjadi fitn4h yang mereb4k jauh ke pelbagai komuniti. Malah ada yang percaya, dan ada juga yang jadikannya bahan politik.

Namun, ada netizen yang bersuara mahukan mereka yang terlibat bertanggungjawab atas apa yang terjadi.

“yang sebarkan f1tnah dan berita p4lsu. Sila buat permohonan maaf pada Ds Siti Nurhaliza.. sila bertanggungjawab atas f1tn4h yang dibuat”-kata mereka

Apa-apa pun, di ingatkan agar sentiasa mengesahkan info & sumber sebelum menerbitkan berita supaya isu seperti ini tidak terjadi lagi. Tindakan undang-undang juga boleh diambil oleh agensi penguatkuasaan sekiranya didapati bers4lah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Murai.my