Ayu Damit tak kedekvt dalam jaga penampilan diri, tidak kisah berhabis RM10,000 sebulan untuk kencantikan

Sudah agak lama tidak mendengar perkembangan Ayu Damit, bekas peserta one in a million dan gegar vaganza musim ke-7. Baru-baru ini beliau ada mendedahkan dia membelanjakan kira-kira RM10 ribu sebulan dalam mengekalkan kecantikan dalaman dan luaran tubuhnya.

Menerusi laporan dari portal hiburan beautifulnara, dia menjelaskan lagi.. tidak pernah kedekut untuk mengeluarkan wang sebanyak itu dalam menjaga penampilan diri kerana merasakan ianya satu pelaburan.

Tambahan pula, Ayu yang kini kembali aktif dalam bidang nyanyian serta kesibukan dirinya menguruskan aktiviti di ladang memerlvk4n dia untuk lebih prihatin dengan keadaan fizikal badan.

“Sebagai artis memang perlu jaga kesihatan dan kecantikan..selain persembahan pentas, saya juga agak sibuk dengan aktiviti di ladang yang memerlvk4n tenaga dan terd3dah dengan sinaran matahari, sebabitu perlu ambil berat tentang penampilan. Kalau ikutkan sebulan lebih RM10,000 untuk rawatan muka termasuklah pelangsingan badan, jamu, vitamin dan sebagainya. Itu termasuklah nilai tajaan daripada beberapa pusat kecantikan, Alhamdullilah.”

Tambah penyanyi lagu Hanya Di Mercu ini lagi, dia sebenarnya sangat takut akan jarum jadi untuk mengubah sesuatu di bahagian badan bukanlah keutamaan untuk dirinya. Kata Ayu, dia tidak kisah untuk melaburkan sejumlah wang dan menunggu lama dalam mendapatkan hasil yang baik asalkan produk yang digunakan tidak memudratkan dan bhaya untuk tuboh badan.

Dalam pada itu, Ayu juga berkata dia enggan melakukan pembed4han atau suntlkan di wajah untuk mendapatkan kulit putih dan hanya mengamalkan vitamin C dan makanan tambahan.’

“Biarlah kulit tan macam ni sebab memang daripada dahulu warna kulit saya begini, jadi tak mahulah ubah sampai jadi rupa orang lain pula! Saya yakin dengan warna kulit ini kerana bagi saya kecantikan itu subjektif.”

Perkembangan terkini, Ayu kini muncul dengan lagu baharu berjudul Permata hasil ciptaan bersama Mohd Atlas dan Zimi Sofazr dan sudah boleh ditonton menerusi saluran Youtube Saudagar Seni Media.

Sumber : beautifuInara

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : https://www.ohtular.com/2021/02/ayu-damit-tak-kedekut-dalam-jaga.html?fbclid=IwAR2PDppMnzu4SWDON0vWllUlE2gco3AAvssiAzgNL0mXkKTUKKBaR1yq1Ws

 

Be the first to comment on "Ayu Damit tak kedekvt dalam jaga penampilan diri, tidak kisah berhabis RM10,000 sebulan untuk kencantikan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*