Ramal Per tik4ian Beliau Selepas Hent lkan Anak Sek0lah. Akhlrnya ZulYahya Tampil Jelaskan Segalanya

B.ekas pelakon Zul Yahya n.ekad memberhenti.kan anak-anaknya daripada sek.olah demi memberikan pendi.dikan agama yang lebih mendalam sebagai b.ekal ke a.khirat.

Jelas Zul, dia tidak men.idakkan si.stem persek.olahan di Malaysia sebaliknya percaya pada ketentuan q.ada’ dan q.adar serta rezeki Allah.

“Saya dan isteri berpakat ini jalan yg terbaik. Hari ini bukan zaman nak kejar anak dapat berapa A tapi ilmu akh.irat yang masih lagi nlpis.

“Mereka memang sudah diberhe.ntikan sekolah. Apa yang dipentingkan adalah i.lmu agama. Dalam agama pasti ada kejayaan, bukan di akh.irat tetapi di dunia lagi,” kata Zul Yahya dalam sesl slaran langsung di Facebook baru-baru ini.

Zul yang mendirikan rumah tangga bersama Siti Raihan Mohd Rodzi mempunyai enam cahaya mata dan tiga daripadanya perempuan.

“Ada yang tanya anak-anak nak makan apa nanti? Tak kas.ihankan anak-anak? Saya percaya pada q.ada dan q.adar. Yakin pada r.ezeki.

“Dunia semakin tua takkan tak nampak, s.istem yang datang kepada kita hari ini luar biasa dan ramai yang rasa boleh h.idup lama.

“Saya sendiri sudah berusia 50 tahun, apa akan jadi pada 50 tahun akan datang. Bagaimana a.gama dalam diri anak-anak kita? Mampukah de.gree dan m.aster menyel.amatkan mereka daripada daj.jal?” soalnya lagi.

Terdahulu, Zul berk.ongsi pandangannya untuk tidak meneruskan persek.olahan anak-anaknya di Instagram dan Facebook hingga mencet.uskan pelbagai kera.guan dan prov.okasi.

“Kami ibu bapa berhe.ntikan anak-anak kami dari sekolah bukan kerana tak ambil berat masa depan mereka tapi kami nak anak-anak kami lebih berjaya di ak.hirat kelak. Insya-Allah.

“Ilmu akhi.rat itu lebih pentlng dari segala-gala ilmu,” tulisnya hingga dit.uduh sebagai ekstri.mis a.gama.

Mengambil contoh daripada dirinya sendiri yang tidak punyai sijil perseko.lahan, Zul meneg.askan rezeki akan menc.urah-c.urah sekiranya tidak pu.tus usaha.

“Sijil pada anak-anak pun belum tentu berikan keh.idupan. Saya pun SRP tak ada, menulis pun tak pa.ndai tapi Allahuakbar, Allah bagi r.ezeki macam-macam bentuk.

“Yang penting usaha, kalau ada sijil tapi m.alas tak g.una juga.

Tampil Jelaskan

“Kita bukan nak t.olak d.unia, tapi d.unia ini untuk jambatan ke ak.hirat. Harus dite.kankan pend.idikan agama betul-betul dalam keh.idupan anak-anak,” katanya yang turut menganggap m.odul pembelajaran di sekolah tun.ggang-terbalik.

Kredit : AstroGempak

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : https://apaceritatv.com.my/2021/02/22/jull-y4hyoo/

 

Be the first to comment on "Ramal Per tik4ian Beliau Selepas Hent lkan Anak Sek0lah. Akhlrnya ZulYahya Tampil Jelaskan Segalanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*