Khabar dvka hari pertama PKP 2.0, Instafamous dapat tahu positif C0vld jam 1 pagi – “Sedih dengar suara anak, isteri dari tingkat bawah”

HARI pertama pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 pada Rabu memberi khabar dvka buat Instafamous, Hafiz Mahamad apabila disahkan positif C0vld-l9.

Hafiz atau nama sebenarnya Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad membuat pengumuman mengejutkan itu menerusi laman Instagram pada lewat malam Rabu.

Bercakap kepada mStar, Hafiz berkata, dia terkejut sebaik menerima keputusan positif C0vld-l9 pada pukul 1 pagi, hanya sejam selepas PKP hari pertama dikuatkuasakan.

Usahawan berusia 27 tahun itu memberitahu, dia membuat ujian sw4b pada Jumaat lalu selepas pulang dari Pulau Pinang atas urusan kerja dan keputusan adalah negatif.

Keputusan yang menunjukkan Hafiz positif C0vld-l9.

“Saya dan keluarga buat ujian swab sekali lagi pada Isnin. Ini termasuk kira-kira 20 staf yang turut melakukan ujian sama secara berasingan.

“Bila saya dapat keputusan pukul 1 pagi tadi (Rabu) memang saya terkejut sebab tak ada gejala, apatah lagi keputusan sebelumnya adalah negatif.

“Hari pertama PKP dan hari pertama saya positif C0vld-l9. Ingatkan PKP ni nak luangkan masa dengan keluarga di rumah sebab sebelum ni jarang ada waktu terluang, sibuk dengan kerja dan urusan lain. Saya reda dengan ujian ini,” ujar usahawan ini ketika dihubungi.

Keputusan negatif Covld-l9 diperoleh Hafiz pada Jumaat lalu.

Hafiz bagaimanapun bersyukur apabila isteri, Nur Syafiqah Aina Abdul Wahab, 26, dan anak perempuan mereka Raisya Arisa yang berusia setahun dan tujuh bulan disahkan negatif C0vlid-l9.

Dia yang berasal dari Kelantan itu sering melakukan ujian saringan C0vld-l9 setiap kali melakukan tugasan di luar kawasan dan selepas memberi bantuan termasuk di Kuala Lipis, Pahang untuk m4ngs4 banjir, baru-baru ini.

 

Walaupun satu rumah, tapi saya sed1h sangat sebab terpaksa berpisah dengan isteri dan anak. Perasaan tu tak boleh nak cakap. Tak dapat nak digambarkan

HAFIZ MAHAMAD

“Saya kerap buat sw4b test untuk pastikan diri saya okay. Balik dari kerja luar negeri atau beri bantuan mana mana pun, Alhamdulillah keputusan masih negatif, cuma kali ini yang positif.

“Alhamdulilah Allah makbulkan doa saya bila isteri, anak dan team saya negatif. Syukur sekarang PKP, jadi mereka tak ke mana-mana dan menjalani kuara4ntin di rumah,” ujarnya.

Hafiz turut mengumumkan beliau positif C0vld-l9 di laman sosial.

Menurut Hafiz, pada masa ini dia menjalani ku4rantin di bilik berasingan di tingkat bawah rumahnya di Cyberjaya, Selangor sementara menunggu panggilan untuk dibawa ke h0sp1tal.

“Walaupun satu rumah, tapi saya sed1h sangat sebab terpaksa berpisah dengan isteri dan anak. Saya boleh dengar suara anak dan isteri dari tingkat bawah.

“Perasaan tu tak boleh nak cakap. Tak dapat nak digambarkan. Saya berharap isteri dan anak serta orang lain terus diberikan kesihatan. Doakan saya dan keluarga,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon 

Sumber : mStar

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment on "Khabar dvka hari pertama PKP 2.0, Instafamous dapat tahu positif C0vld jam 1 pagi – “Sedih dengar suara anak, isteri dari tingkat bawah”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*