Ameng Bersyukur Masih Diberi Peluang – Mula Kenal Huruf Al-Quran Di Usia 42

“Alhamdulillah saya diberi peluang dan ruang oleh Allah S.W.T untuk saya mencintai Al-Quran. Di umur 42 tahun, saya mula mengenal huruf-huruf Al-Quran dan di saat itu saya berazam untuk menjadikan Al-Quran sahabat karib saya dan berazam untuk mempelajari ilmu / bacaan Al-Quran.

“Kalau saya boleh menghafal lirik-lirik lagu… tak akan saya tak cuba untuk menghafal ayat-ayat suci Al-Quran. Saya tekad… Insya-Allah setiap niat baik kita kalau kita bersungguh-sungguh… Insya-Allah segalanya akan dipermudahkan.

“Semoga segala amalan kita diterima NYA. Jadikan Al-Quran naskah wajib yang kita baca setiap hari. Jangan tinggalkan,” coret penyanyi Ameng Spring yang meluahkan rasa syukur kerana masih dberi peluang untuk belajar mengaji dan mengenali huruf-huruf Al-Quran meskipun sudah berusia 42 tahun.

 Ameng mendedahkan perkara tersebut menerusi satu posting yang dimuat naik di laman Instagram miliknya baru-baru ini. Menurut Ameng, dia kini berazam untuk mempelajari ilmu dan bacaan selain cuba menghafal Al-Quran.

Terdahulu, Ameng sebelum ini pernah menyatakan hasrat untuk membuka kelas mengaji Al-Quran. Ameng juga turut berkongsi bacaan Al-Quran di laman Youtube miliknya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Myartis.com

 

Be the first to comment on "Ameng Bersyukur Masih Diberi Peluang – Mula Kenal Huruf Al-Quran Di Usia 42"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*