“Aku ni lelaki punyai kem4luan wanita. Adakah solat aku sah?” status terbaru Sajat jadi tanda tanya

Sejak beberapa hari lalu hngat diperkatakan isu usahawan kosmetik Nur saj4t yang mendkwa dirinya ditahan pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS).

Perkara itu disahkan JAIS yang mengatakan s1asatan terhadap Nur saj4t atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36, dibuat berikutan terdapat beberapa aduan yang diterima mengenai kelakuannya pada 2018 dan 2020.

Sementara itu, menerusi perkongsian terbaru di Instagram, saj4t dilihat meluahkan perasaannya sambil memuatnaik gambar ‘Depresi’.

” Menunggu masa..

” Aku ini leIaki yang mempunyai kem4-Iuan wanita…aku pakai baju sopan di dalam agama ku, buat sedekah di katakan perbuatan hram.. hram semua yang ku lakukan selama 5 tahun aku dalam dunia perniagaan ..

” Amalan kebaikan sia-sia sahaja, sebab saj4t id leIaki!! Wahai Muhammad Sajjad Kamaruzzaman walaupun ko tu id leIaki tetapi anggota badan wanita ..tetapi ko tetap leIaki!!

” LeIaki berdasarkan id!! Cara hidup kau semua adalah wanita!!

” Segala amalan kau di dalam agama, adalah H4RAM!!! Perbuatan mempersendakan agama…

” Aku ada bertanya pada ustaz, aku nak soIat, aku tengok bangsa lain macam aku ,mereka still sembahyang pada tuhan mereka..berdasarkan kepercayaan agama masing2..

Selesa soIat cara wanita

” Aku dah perempuan, kem4-Iuan aku, tubuhku, cara hidupku semua perempuan.. aku nak soIat.. aku tak selesa soIat keadaan leIaki.. aku selesa soIat cara wanita..adakah soIat aku sah dalam agama?

” Segala bacaan semuanya lengkap.. kiblat semua sempurna.. aku manusia tak sempurna..aku ca-cat pemikiran, ca-cat jiwa, ca-cat naluri… aku cuba kawal, cuba berubah, tetapi ca-cat ini terus kekal!

” Rupanya ca-cat dalam lagi kuat tamparan nya…adakah soIat aku sah? Ustaz tu kata..saj4t, Islam itu mudah.. sesungguhnya bersoIatlah cara selesa yang kamu rasa bagus untuk diri awak..perlahan lahan kenali Allah..

” Allah maha pengasih dan penyangang. bila ustaz kata macam itu..hati ku kuat dengan agama ku..

” Makin dekat aku dengan agama.. makin sayang, makin cinta…makin aku bahagia dengan Allah…

” Aku buat kerja sedekah, wakaf, bina pagar masjid, mimba, membayar zakat setiap bulan, bersedekah selalu tak kira agama dan sebagai nya adalah cara aku nak tunjuk aku syg Allah.

” Orang mcm aku tetap hram ker?? Apa hkum Aku yang menukar jant1na untuk bersujud pada Allah??

” Aku ca-cat!!! Aku ca-cat!! Yer aku ca-cat!!! Aku ca-cat kerana naluri wanita, aku fikiran wanita, aku wujud dari aku dilahirkan. iman wanita aku kuat!!! Aku bukan iman leIaki!!! Walaupun Id Aku leIaki!!

” Bila jadi macam ini..Aku rasa Allah tak sayang aku dah. Kenapa lahirkan aku buat agama benci aku..

” Aku celik mata, aku dah di Islamkan, aku baik dalam agama.. org agama memperkotak-katikkan perwartakan aku dan kini aku makin hnyut..” akhiri saj4t.

Berdasarkan semakan tiada komen ditinggalkan, berkemungkinan saj4t telah menutup ruangan komen kepada warganet.

Namun diharapkan pihak tertentu dapat tampil membantu kerana ternyata saj4t memerlvk4n bimbingan. Tidak kira apa motif saj4t menulis sedemikian, namun demi agama, tindakan segera perlu diambil.

Tular video Sajat men4ngis dan tangan berg4ri, akhirnya JAIS tampil dedah apa yang terjadi

SHAH ALAM: Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, 36 atau lebih dikenali sebagai Nur saj4t disiasat mengikut Seksyen 10, Enakmen jen4yah Syariah Negeri Selangor.

JAIS dalam kenyataan memaklumkan, siasatan terhadap Nur saj4t dibuat berikutan terdapat beberapa aduan yang diterima mengenai perlakuannya pada 2018 dan 2020.

Menurut jabatan itu, pihaknya juga mengambil maklum berhubung video yang ditularkan usahawan berkenaan berkaitan ins1den membabitkan dirinya dan beberapa orang penguat kuasa JAIS, baru-baru ini.

“Dia sudah membuat laporan p0lis berkaitan ins1den itu dan pegawai penguat kuasa berkenaan juga dipanggil untuk memberikan keterangan,” katanya.

Terdahulu, sebuah portal melaporkan mengenai pendedahan Nur saj4t berkaitan layanan tidak wajar penguat kuasa JAIS terhadapnya dan dia turut ditahan di Pusat Tahanan Sementara, di Kuala Kubu Bharu pada 6 Januari lalu.

Nur saj4t turut meluahkan rasa kesal dengan tindakan penguat kuasa berkenaan walaupun dia sudah tampil memberikan kerjasama untuk siasatan pihak JAIS.

Beliau juga mendakwa pihak JAIS seolah-olah melengah-lengahkan urusan surat jaminan dan turut menyebabkan kecederaan serta digari sehingga mengalami bengkak di bahagian badan kerana bergelut untuk mempertahankan diri.

Sumber: IG saj4t via limauais

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : 2.e-kisah.com

 

Be the first to comment on "“Aku ni lelaki punyai kem4luan wanita. Adakah solat aku sah?” status terbaru Sajat jadi tanda tanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*