Sempat Bagi Kata Kata ‘Kes4t’ Pada Anggota Polis Dalam Balai Sebelum Keluar Tapi Tidak Lama Selepas Itu Dia Masuk Balik Dalam Balai

e-SSM Portal

KUALA LUMPUR: p0lis menahan seorang lelaki berusia 30-an yang dipercayai memandu secara melulu di kawasan tapak peniaga di Bukit Sentosa, Hulu Selangor pada Jumaat.

Menurut Ketua p0lis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Arsad Kamarudin, suspek dipercayai memandu dalam keadaan m4buk hingga mengakibatkan sekurang-kurangnya lima orang awam ced3ra.

“Berdasarkan s1asatan, lelaki dipercayai m4buk dan seramai lima orang awam telah dikenal pasti mengalami kec3deraan yang melib4tkan empat orang lelaki dan seorang perempuan berumur dalam lingkungan 40 hingga 50 tahun,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI pada Jumaat.

M4 Kl p0lis DALAM BALAI p0lis

Sementara itu, satu kenyataan media memberitahu bahawa kejadian pada jam 6.35 petang itu, seorang lelaki telah meny3rang dengan mem4ki anggota p0lis yang bertugas di kaunter pertanyaan Balai p0lis Bukit Sentosa.

“Suspek turut mengatakan akan melanggar semua orang di Bukit Sentosa sebelum men1ngg4lkan balai p0lis berkenaan.

“Selang lima minit kemudian lelaki tersebut meluru masuk semula ke Balai p0lis Bukit Sentosa bersama beberapa orang awam yang mengejarnya.

“Kesemua lima m4ngsa yang mengalami keced3raan dilaporkan dalam keadaan stabil,” tambah kenyataan berkenaan.

Setakat ini p0lis menerima lima laporan orang awam iaitu peniaga gerai yang mengalami keced3raan serta kerosakan gerai.

k3ssedang disiasat di bawah Seksyen 307 Kanun Keseks4an, Seksyen 90 Akta p0lis 1967 dan Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

KENYATAAN DARI SEORANG SAKSI, PUNCA KENAPA JADI BEGINI

Menurut seorang saksi di tempat kejadian, pemandu dikatakan berada dalam keadaan m4buk. Pada awalnya, suspek dikatakan tidak berpuas hati dengan keadaan jalan yang sesak sebelum membunyikan hon dan memukul pemandu kereta dihadapannya.

Ekoran kejadian, orang ramai yang berada di situ menghulurkan bantuan kepada m4ngsa yang dipukvl. Suspek did4kwa terus memasuki keretanya dan membuat kecoh di tapak bazar kerana tidak berpuas hati dengan kejadian sebelum ini.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Astro Awani/Transformasi

Be the first to comment on "Sempat Bagi Kata Kata ‘Kes4t’ Pada Anggota Polis Dalam Balai Sebelum Keluar Tapi Tidak Lama Selepas Itu Dia Masuk Balik Dalam Balai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*