“Dia Hilang Tanpa Berita, Tak Bagitahu Alamat” – Peguam Ded4h Afiq Muiz G4ntung Isteri Tak Bertali Sejak 2021

Isteri kepada pelakon lelaki, Afiq Muiz hari ini telah ke m4hk4mah Rendah Syariah Petaling Subang Bestari untuk membuat permohonan tuntutan fas4kh.

Pachara Apin atau Nur Aaira Mahdeya, 32 tahun telah hadir ke m4hk4mah berseorangan pada jam 10.58 pagi dengan memakai jubah hitam dan pelitup muka.

Ketika ditemu bual, Pachara mended4hkan dia pernah membuat laporan p0lis pada 14 Mei 2021 dan mendakwa telah dit4mpar Afiq di bahagian muka sebanyak lima kali.

Aktor itu juga didakwa men3ndang perut dan menvmbuk dagu sebanyak dua kali. Pachara berkata bahawa suaminya itu langsung tidak memberi kerjasama berkaitan prosedur m4hk4mah.

Peguam Syarie yang mewakili Pachara, Suriati Ab Ghani berkata pihaknya telah memfailkan cer4i secara baik pada Ogos tahun lalu namun Afiq tidak dapat dikesan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official Hlive (@officialhlive)

Malah, aktor tersebut didakwa sudah tidak memberi nafkah dan mengg4ntvng isterinya tanpa tali sejak Julai 2021. Dia dikatakan menghilangkan diri tanpa memberikan alamat rumahnya.

Difahamkan, perbicaraan seterusnya akan berlangsung pada 6 April ini di mana Pachara akan hadir bersama dengan saksi bagi sebutan semula kes terbabit.

Makin ramai pula kes m4hk4mah membabitkan pasangan selebriti ye. Moga semua urusan dipermudah…

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Berita Harian