Bella Astillah maafkan, tapi tak akan lupa perbuatan Sophia Albarakbah

Sekitar bulan lalu, tul4r di media sosial pended4han yang dibuat oleh penyanyi, Bella Astillah yang mendakwa suaminya, Aliff Aziz ‘dis0ndol’ oleh seorang pelakon drama.

Nama artis cantik, Sophia Albarakbah telah ‘dipetik’ dan dia sendiri telah mengakui perkara itu kepada Bella menerusi kiriman mesej di aplikasi WhatsApp serta memohon maaf diatas keterlanjvrannya.

Namun begitu, menerusi laporan dari Berita Harian, Bella Astillah menyatakan yang dia sudahpun memaafkan pelakon drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah.

Walau bagaimanapun, lvk4 yang masih berbekas itu membuatkannya sukar untuk melupakan apa yang telah dilakukan oleh pelakon wanita terbabit kerana menyifatkan ia sebagai keterl4luan.

“Saya sudah pun memaafkan demi memperbaiki rumah tangga dan ketenangan diri walaupun sangat sukar.

“Justeru, saya banyak melakukan aktiviti bersama Aliff dan anak-anak. Dengan harapan, tidak akan ada lagi masalah yang timbul.

“Namun, saya sedar tidak boleh lari kerana ujian akan berterusan. Jujurnya, saya sangat takut menghadapinya,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E L L A A S T I L L A H (@bellaastillah)

Mengulas lanjut berkenaan pengakuan Sophia yang sudahpun mempunyai teman lelaki, pemilik nama sebenar, Dayang Ara Nabellah Awang Astillah itu mendoakan agar dia dan pasangannya terus berkekalan.

“Sebenarnya sama ada sudah memiliki teman lelaki atau wanita, ia sama macam kita sudah ada isteri atau suami.

“Boleh sahaja nak ada sk4ndal lain, betul tak? Apapun semoga Sophia bahagia, kekal hingga ke jenjang pelamin dan jannah. Insya-Allah.

“Dan harapnya selepas ini tiada cerita sama timbul. Tetapi, apa yang mahu dilakukan di luar kemampuan kita,” ujarnya lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E L L A A S T I L L A H (@bellaastillah)

Dalam pada itu, selebriti asal Sabah berkenaan juga mengakui bahawa dia dan Aliff sudah ‘tutup buku’ berkenaan pelakon wanita tersebut dan suaminya juga sudah berjanji tidak akan bekerjasama dengan Sophia lagi di masa hadapan.

“Saya dan Aliff sudah berbincang, malah suami menyatakan tidak akan bekerjasama dengan Sophia lagi.

“Sama dengan saya. Apapun, saya akan hentikan di sini,” tegasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E L L A A S T I L L A H (@bellaastillah)

Terdahulu, Bella Astillah dalam satu temu bual ada mended4hkan bahawa rumah tangganya dig4nggu seseorang dan wanita itu mengakui telah ‘tersuka’ Aliff.

Walaupun tidak mended4hkan gerangan pelakon drama terbabit ramai yang dapat meneka bahawa individu tersebut adalah Sophia memandangkan hanya dia yang ketika itu bekerja bersama suaminya untuk drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah.

Tak lama selepas itu, Bella Astillah telah mended4hkan perbualan WhatsApp dengan heroin drama berkenaan dan mengesahkan Sophia adalah wanita yang cuba mengg4ngu keharmonian rumah tangganya dan juga Aliff Aziz.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: Berita Harian (Farihad Shalla Mahmud), OMM