Elfira Loy Tampil Menjawab Persoalan Netizen Yang Pertikai Kehidupan Mewahnya.

Kehidupan pelakon Elfira Loy telah dipert1kai seorang net1zen. Nampaknya ada yang kurang senang dengan gaya hidup Elfira dan family, seakan terlebih mewah.

Melalui sesi soal jawab, Elfira dilihat rajim melayan dan menajwab sebarang pertanyaan dari orang ramai.

Kemudian ada netizen bertanya bagaimana Elfira Loy nampak hidup amat mewah sekali, walhal sudah tak ada job dalam bidang lakonan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elfiraloy

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elfiraloy

Pelakon Elfira Loy mended4hkan ada segelintir netizen yang kurang senang melihat kehidupan peribadinya bersama suami, Faris Khairol Anuar dan anak-anak.

Pertanyaan itu mahu tahu dari mana Elfira Loy dapat sumber kewangan kerana perbelanjaan dilihat mengal4hkan orang kaya seperti anak Tan Sri.

“Macam mana kehidupan awak ni dilihat tersangatlah mewah. Nak cakap awak ni berlakon, sekarang dah tak banyak dah pun. Tengok awak ni berniaga business pun tak ada. Pendapatan dari mana ye. Tetapi jelas lihat, sejak dari bujang lagi awak ni suka shopping mengal4hkan anak Tan Sri.”

Pelakon berumur 28 tahun ini tidak mel4tah sebaliknya menjelaskan dari mana dia mendapat wang.

Dari bujang lagi suka shopping

Membuka ruang untuk peminat di Instagram (IG), Elfira menjawab soalan warganet yang bertanya dari mana datangnya sumber kewangan sejak bujang lagi.

Dakwa individu tidak dikenali, pengacara berumur 28 tahun ini jarang berlakon malah tidak ada bisnes yang diuruskan.

Saya ada duit

Dalam pada itu, pemilik nama Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri meneg4skan dia seorang wanita yang bekerjaya dalam mencari rezeki. Katanya, biarpun hanya untuk membeli goreng pisang, dia tetap menggunakan duit sendiri.

“Pernah dengar rezeki yang kita pun tak sangka-sangka, itulah dia.”

“Saya ni memang ada duit. Saya bekerja siang dan malam nak cari duit dan pendapatan. Saya nak beli goreng pisang pun saya tak minta duit dari seuami saya. Memang saya akan beli sendiri.”

“Jikalau saya ni seorang yang jenis meminta duit dari lelaki kaya ni, saya sekarang ni dah pakai Ferrari. Tak adalah pakai kereta saya sekarang.”

“Lepas tu dah tentu paling pun saya akan ada empat pembantu rumah. Tetapi tak ada pun, semuanya saya yang uruskan sendiri.”

Itulah penjelasan dari Elfira Loy tentang kehidupan mewahnya.

Dalam pada itu, ada juga yang bertanya apa pekerjaan suami Elfira. Ini jawapan dari Faris Khairol Anuar.

Sebelum ini suami Elfira Loy, Faris Khairol Anuar ini bekerja sebagai seorang manager untuk syarikat komunikasi, dan kini merupakaan software distributor.

Terdahulu, Elfira yang mendirikan rumah tangga bersama Faris pada 1 Januari 2019 memiliki anak lelaki, Rayyan yang kini berusia dua tahun dan Nur Aria Mikayla yang dilahirkan pada 20 Mei lalu.

Sumber: IG Elfira Loy, Fariskanuar

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Be the first to comment on "Elfira Loy Tampil Menjawab Persoalan Netizen Yang Pertikai Kehidupan Mewahnya."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*