Wanita ini ‘lali’ dipandang ser0ng bersuamikan lelaki Afrika, ini yang dia `rasa` sepanjang perkahwinannya

Perkahwinan merupakan satu ikatan yang suci. Kita juga tidak tahu siapakan jodoh kita sehingga tiba masanya nanti.

Oleh itu, ramai rakyat Malaysia yang berkahwin dengan orang dari luar negara kerana sudah tertulis jodoh mereka.

Namun, ada sesetengah rakyat negara ini yang meletakkan ‘kas.ta’ dengan membanding-bandingkan rakyat dari negara-negara tertentu hingga membuatkan pasangan mereka berasa tidak selesa.

Dipersoal kenapa kahwin dengan lelaki Afrika

Hal ini dihadapi oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @mamabib apabila berkongsi kisah bertemu jodoh dengan warganegara Afrika dan dipandang serong oleh sesetengah masyarakat.

Bahagia bersama suami & keluarga

Walaupun penat menjawab pelbagai soalan mengapa memilih pasangan dari Afrika, namun dia yakin dengan jodohnya dan sangat bahagia dengan perkahwinan serta sudahpun mempunyai empat orang anak yang sedang meningkat remaja.

Rajin jawab pertanyaan positif netizen

Disebalik kata-kata negatif yang diterima, ada juga netizen yang berminat mengetahui tentang kehidupan keluarganya. jadi, @mamabib menjawab dengan baik dan menjelaskan situasi  dihadapi anak-anaknya yang lahir dalam dua budaya berbeza.

Allah yang aturkan jodoh tu

Sehubungan dengan itu, ramai sebenarnya yang men1ngg4lkan komen positif di TikTok wanita tersebut kerana kagum dengan kecekalannya menghadapi tohmahan dan cercaan menikahi warganegara luar.

Mereka turut mendoakan agar keluarga ini terus dimurahkan rezeki dan bahagia hingga ke akhir hayat.

Sekurangnya dia tarik suami kejalan yang benar

Comel anak2 layan TikTok dengan mama

Ramai je yang berjodoh dengan orang luar

Soalan macam ni pun ada orang tanya

Sumber: @mamabib/OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : https://www.two.e-kesah.com/

 

Be the first to comment on "Wanita ini ‘lali’ dipandang ser0ng bersuamikan lelaki Afrika, ini yang dia `rasa` sepanjang perkahwinannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*