JAIS Kerah 122 Anggota cari dan cekop Sajat

Memetik laporan Malaysia Gazette, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini mengerahkan kira-kira 122 anggota dan pegawai penguatkuasanya untuk mencari dan men4ngkap usahawan kosmetik, Nur saj4t.

Pengarah JAIS, Datuk Mohd Shahzihan Ahmad berkata tindakan itu dilakukan selepas pihaknya mendapat w4ran t4ngkap daripada Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam petang semalam.

Ia susulan kegagaIan saj4t atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman menghadiri prosidlng k3s berpakaian wanita Selasa lalu.

“JAIS mendapat w4ran t4ngkap ke atas Sajjad petang semalam, jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita untuk mencari Sajjad di seluruh Selangor,” katanya.

Selasa lalu, Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam mengeluarkan w4ran t4ngkap terhadap saj4t itu atas tud00han berpakaian seperti wanita sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hllna.

Pada 6 Januari lalu, saj4t mengaku tidak bers4Iah atas pertud00han berpakaian seperti wanita.

saj4t did4kwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursaj4t Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

SUMBER  MALAYSIA GAZETTE via rotikaya

 

Be the first to comment on "JAIS Kerah 122 Anggota cari dan cekop Sajat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*