Abang Kepada Arw4h Anggota Tent3ra Yang Dipercayai Terjvn Bangunan Tampil Ceritakan Perkara Sebenar Yang Berlaku

Ipoh: “Kami hantar dalam keadaan sempurna… kami rasa ralat kerana tidak sampai 24 jam hantar ke kem jadi macam itu,” kata Mohamad Amirulnaim Aznam, abang kepada Allahy4rham Abdul Aziz, anggota Angkatan Tent3ra Malaysia (ATM) yang men1ngg4l dunia selepas dipercayai terjvn dari tingkat tiga bangunan di sebuah kem di Batu Pahat, Johor, 29 Ogos lalu.

Mohamad Amirulnaim, 23, berkata, dia menghantar adiknya itu ke kem pada 5 petang dan adiknya langsung tidak menunjukkan sebarang perubahan.

“Selepas selesai urusan menghantar adik kami terus balik ke Ipoh dan pada 3 pagi kami mendapat panggilan telefon daripada kem memaklumkan pada 12 tengah malam adik jatvh tingkat tiga bangunan.

“Pada 12 tengah hari keesokan harinya, kami terus bergerak ke sana dan ketika itu adik berada dalam keadaan k0ma dan kami diberitahu adik mengalami keced3raan teruk pada kepala dan badan,” katanya ketika ditemui di rumah keluarga di Persiaran Hulu Bercham 2, Bandar Baru Putra di sini hari ini.

Menurutnya, adik bongsu daripada 10 beradik itu pulang semula ke kem berkenaan dengan rela hati dan tanpa paksa selepas lari dari tugas sekitar awal tahun ini.

“Selepas melarikan diri dia tidak pulang terus pulang tetapi tinggal di kawasan berdekatan rumah dalam tempoh agak lama.

“Sebelum ini kami sebagai keluarga ada memujuk dan menasihatinya tetapi, dia pergi serah diri semula ke kem dengan rela hati dan tanpa paksaan daripada kami sekeluarga,” katanya sambil memaklumkan arw4h bapa mereka Aznam Ariffin, 57, yang men1ngg4l dunia dua tahun lalu juga adalah bekas tent3ra.

Katanya, mangsa sebelum ini pernah menghubunginya dan mendakwa tidak tahan berada di kem berkenaan kerana kerap ‘dir4gging’.

“Sebelum ini dia pernah bercakap melalui telefon men4ngis memberitahu tidak tidak tahan kena bvli teruk, dia cuma cakap hari-hari kena tumbvk di dada,” katanya.

Katanya, dia berharap semua pihak yang bertanggungjawab dapat benar-benar menyi4sat punca sebenar kem4tian dan pemergian adiknya itu terbela.

Sementara itu, seorang lagi abangnya, Zahrol Hasfaizi Ismail, 38, pihaknya hanya menyerahkan sias4tan kepada pihak berkaitan.

“Kami sendiri tidak merasa keadaan sebenar di sana bagaimana, jadi kami tidak mahu menvduh sesiapa sebab kita tidak tahu apa yang berlaku kejadian dalam kem

“Ia membabitkan nyawa, jadi kami berharap pihak berkaitan mengambil serius dan menyi4sat dengan seadil-adilnya supaya kami tahu apa puncanya,” katanya.

Menurutnya, jen4zah yang sudah selesai dibed4h si4sat sejak 10 pagi tadi dihantar ke kem pengurusan mandi dan dikaf4nkan.

Katanya, jen4zah dijangka tiba selepas Isyak dan akan dikebvmikan di Tanah Perkuburan Islam Bakar Bata, Tanjung Rambutan.

Sebelum ini, portal MyMetro melaporkan seorang anggota tentera men1ngg4l dunia selepas dipercayai terjvn dari tingkat tiga bangunan di sebuah kem tentera pada 29 Ogos lalu.

Timbalan Ketua p0lis Daerah Batu Pahat, Superintendan Muhammad Izzudin Rungai dilaporkan berkata, mangsa mengalami keced3raan par4h di kepala dan dirawat di Wad Unit raw4tan Rapi (ICU) di h0sp1tal Sultanah Nora Ismail (HSNI).

Kredit:HMetro

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : http://www.awatttsyeikhh.com/kesian-harap-semuanya-baik/

 

Be the first to comment on "Abang Kepada Arw4h Anggota Tent3ra Yang Dipercayai Terjvn Bangunan Tampil Ceritakan Perkara Sebenar Yang Berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*