“Air & Garam Untuk Pencegahan” – Dr. Erin Tampil Kemuka Hujah Falsafah V1rus, Saran Berjemur Dalam Rumah Untuk …

Isteri kepada Da’i Farhan, Dr. Erin punyai pandangan sendiri berhubung mekanisma v1rus, cara pencegahan dan rawatan.

Kata Dr. Erin, kekuatan adalah kelemahan sesuatu v1rus.

“Cari punca sebenar peny4kit bukan hanya rawat peny4kit. Cegah lebih baik daripada mengubat, cara menceg4h pun kena betul dan tepat.

“Coronav1rus adalah command cold dalam AMA medicine. Apa yang buat dia boleh membah4yakan sangat pada orang yang terj4ngk1t v1rus itu?

“Sama macam H1V, pes4kit boleh men1ngg4l jika sistem imun lemah. Adakah coronav1rus itu membvnuh pes4kit atau benda lain yang melemahkan sistem imun kita.

“Apa yang kita perlu buat untuk meningkatkan sistem imun kita? Air dan garam adalah jawapan paling mudah untuk pencegahan,” kata Dr. Erin.

Tambah Erin, radiasi daripada telefon bimbit menjadi salah satu punca melemahkan sistem imun badan dan menyebabkan mudah dij4ngk1ti v1rus.

“Falsafah virrus ini adalah kekuatan dia adalah kelemahan dia. 

“Jadi, kita kena tahu kekuatan dan kelemahan dia,” ujar Erin lagi.

Entri yang dimuat naik lewat malam tadi di Instagramnya itu telah dipadamkan.

Sementara itu, Erin turut menyarankan orang ramai untuk berjemur dalam rumah bagi mended4hkan dengan radiasi ultralembayung.

“Ternyata ramai yang tak boleh terima dan tak faham lagi dengan teknologi, jadi kita back to basic.

“Memandangkan pakat-pakat tengah bercuti tu bolehlah sunbathing dalam rumah, bagi cahaya masuk dalam rumah.

“Cahaya matahari ni bagi vitamin tapi sampai pukul 10 pagi saja. Nak percaya, percayalah tak mahu percaya pun tak apa,” tambahnya.

Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Gempak

 

Be the first to comment on "“Air & Garam Untuk Pencegahan” – Dr. Erin Tampil Kemuka Hujah Falsafah V1rus, Saran Berjemur Dalam Rumah Untuk …"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*