Motor Rosak Ketika Mahu Lawat Kvburr Isteri Bersama Anak 2 Tahun, Kisah Lelaki Ini Undang Seb4k!

Tidak semua orang di dunia ini diberikan kehidupan yang serba mewah dan menyenangkan. Tanpa kita sedari, masih ramai lagi insan yang kurang bernasib baik dan terpaksa melalui pelbagai ujian yang diberikan oleh Allah.

Begitulah juga seperti perkongsian yang dibuat pengguna Facebook Munir Saleh apabila dia dipertemukan dengan dua orang individu yang sedang dalam kesusahan di tepi lebuh raya baru-baru ini sehingga membuatkan dirinya sendiri seb4k dan tersentuh.

Motor rosak, niat nak pergi lawat kvburr isteri

Abang Mun ada satu cerita sedih. Cerita dia, abang dapat satu ping grab dari Kuala Lumpur ke plaza tol Putrajaya. Abang dah pelik, kenapa dia stop dekat plaza tol MEX? Nama perempuan. Ok tak apa, abang pergi amik. Lagi pun abang fikir, memang cantik dah, nak main area Putrajaya atau Cyberjaya.

Ok sampai tempat pick-up, ada lelaki dengan anak kecil sorang tahan abang. Abang fikir, ni lah rider abang. Ok diorang naik. Nampak penat di muka ayah ni. Abang pun apa lagi, tanyalah apa yang patut.

Rupanya, motor brader ni rosak, tersadai lepas plaza tol laluan motor arah ke Kuala Lumpur. Ceritanya nak melawat kubur arwah isteri lepas solat Jumaat, sebab dah lama tak tengok. Motor rosak pula. Dia order Grab, pergi Kuala Lumpur, beli barang sparepart, lepas tu order Grab balik semula. Allahu jauh tu beli barang.

Isteri men1ngg4l lepas 7 hari lahirkan bayi

Banyak lagi dia cerita. Duduk dekat Puchong. Kerja di Cyberjaya. Isteri men1ngg4l 7 hari lepas lahirkan anak ni. Sekarang ni anak ni dah nak umur 2 tahun. Sangat petah bercakap. Stopminum susu formula umur 7 bulan. Lepas tu makan buah dengan sayur sahaja.

Pergi kerja semua bawa anak ni. Alhamdulillah, bos bagi kebenaran anak ni dibawa ke tempat kerja. Anak ni tak biasa tinggal dengan orang. Boleh melalak dari pagi sampai petang, tu bawa ke sana ke mari. Hurmm lupa nak pesan kat ayah, supaya belikan helmet untuk si kecil.

Okay dah nak sampai, abang Mun kata, tak apa. Nanti abang Mun pusing balik pergi arah sana. Anak biar tinggal dalam kereta. Ayah betulkan motor. Bahaya anak duduk tepi jalan. Tu dia bagi anak dia tengok handphone. Senyap anak dia dalam kereta.

Rasa tersentuh

Lepas betulkan motor, pasangan ni pun teruskan perjalanan. Abang follow dari belakang. Takut apa-apa jadi nanti susah pula. Sekarang berhenti dekat hentian Seri Kembangan. Dia turun, kendong anak dia yang dah tidur. Betul apa yang brader ni cerita, anak dia memang naik je motor, confirm tidur!

Tapi sekarang abang dah tak nampak mana pasangan ni. Abang doakan supaya segala urusan dia dipermudahkan. Abang lupa nak tanya nama ayahnya. Aduiii.. Nama anak dia, Muhammad Adam.

Abang jadi sedih, sebab terbayang anak-anak abang. Sejak jadi bapa ni, cepat betul touching. Dalam susah kita, ada yang lagi susah. Kena selalu bersyukur.

Jangan salah faham. Bukan kebaikan manusia yang abang nak sampaikan atau ceritakan, tetapi tentang cerita hidup, rezeki, aj4l, mavt yang dah ditentukan. Brader ni cerita semua, memang steady. Yang sedih, abam. InsyaAllah, anak ini dipelihara dengan baik dan bagus.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: Facebook Munir Saleh via akuokay

 

Be the first to comment on "Motor Rosak Ketika Mahu Lawat Kvburr Isteri Bersama Anak 2 Tahun, Kisah Lelaki Ini Undang Seb4k!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*