Selepas Di Panggil PU Tak Guna, PU Amin Mula Mengalah

Belum reda tentang isu tegvran PU Amin terhadap seorang ahli kumpulan K-Clique iaitu MK yang berlarutan kepada reaksi balas oleh artis rap iaitu Caprice.

Caprice hari ini memuat naik status menempeIak tindakan Pencetus Ummah (PU) Amin yang disifatkan seolah-olah cuba meny1ndir tindakan rakan industrinya yang juga ahli kumpulan K-Clique, MK berkaitan isu pemakaian barang kemas.

Caprice Gelar PU Amin Tak Guna

” Seorang lagi PU tak berguna dari Malaysia. Orang tu sudah minta maaf guna ayat L4nggar malam tadi tapi kau pergi up balik waktu solat Jumaat,” tulis Caprice.

Malah dalam entry yang sama, Caprice turut melabelkan PU Amin sebagai bod0h.

Perkongsian Caprice yang menggunakan kata-kata kes4t itu telah mendapat respon warganet yang rata-rata tidak bersetuju dengan beliau kerana keterlaIuan dalam mempertahankan rakannya, MK.

Malah PU Amin turut memberi respon dalam entri yang ditulis oleh Caprice itu.

” Kepada semua dan kekanda Caprice, mohon baca caption saya tentang post saya tersebut di IG. Saya tak tuju pada sesiapa, saya tak kec4m tak kata tak hin4 sesiapa, sedangkan saya katakan nasihat ini untuk insan berd0sa seperti saya,” tulis PU Amin di ruangan komen.

Bagaimanapun, selepas beberapa ketika, kedua-dua status yang ditulis oleh PU Amin dan Caprice sudah pun dipadam.

Namun, sebentar tadi PU Amin telah memuatnaik status baru susulan dari isu terbabit. PU Amin turut memuatnaik keratan dan komen balas beliau pada entri Caprice.

” Saya dah delete dah. Saya tak nak keruhkan keadaan. Minggu depan saya nak pergi umrah. Caprice kata saya bod0h pun tak apa lah. Saya doakan caprice sihat dan berjaya dalam hidup , semoga allah memelihara caprice dengan kasih sayang Nya.

” Tiap kali saya nak buat nasihat dakwah mesti dikaitkan dengan abu, aura 19. Sedangkan posting saya itu tidak sebut nama siapa siapa , tidak tuju pada siapa siapa , terus dia melenting , mar4h semacam.

PU Amin Mengalah

” Pelik juga. Saya dan caprice ni kawan, pernah jumpa banyak kali. Berat ujian dakwah. Saya mengalah . Saya buat dakwah media sosial ini dengan baik.

” Saya tak t3ngking orang , saya tak mar4h orang. Saya nasihat supaya taubat. Itupun kena mar4h. Bukan saya m4ki hamun orang. Subhanallah Indah Jalan dakwah ini. Apa pun sentiasa ceria dan happy semua. Jangan saling membenci, hidupkan sunnah, sebarkan mahabbah,”D

Dedah Siapa PU Amin

Apa yang mencvri tumpuan dalam ruangan komen adalah, seorang individu memberitahu dia mengenali PU Amin dan telah mendedahkan siapa sebenarnya PU Amin.

” This time I tak agree with you Cap. This PU buka sebarang PU, dia guru mengaji I dan jangan kerana kenyataan itu kamu samakan terus dia dengan PU yang lain.

” Menuntut di Universiti di Mesir dalam usia sangat muda. Ustaz ni memang muda dan jika anda buat carian latar belakang, anda tahu dia siapa. Dia juga imam dekat kebanyakan masjid dan surau di Kajang.

” Ustaz ni memang dikenali, baik budi pekerti dan banyak jasa dia terutama dulu dia ajar saya mengaji tanpa minta apa-apa bayaran, ikhlas. Selama ni saya sokong kebanyakan kenyataan anda, tapi kali ni anda s4lah.

MK sebelum ini telah berkongsi banyak gambarnya menggayakan aksesori barangan kemas.

Tetapi, Muhammad Hairi Amin Hamdan yang sebelum ini menyentuh perasaan peminat yang dilihat sangat rapat dia dengan ibunya telah membuatkan peminat kembali kecewa dengan jawapan yang diberikannya.

“Saya sedar dan tahu (s4lah di sisi hvkum agama), tapi sebab minat, l4nggarlah (pakai juga). Bagi saya tu perkara biasa. Daripada jadi pen1pu, baik jadi diri sendiri. Sendiri mau tanggung, keep it real. Kita masing-masing adalah pend0sa, jadi ini bukan sebab untuk netizen menjatuhkan hvkum”- Kata MK.

p/s: Semoga sebarang sal4h faham yang berlaku antara mereka dapat di selesaikan dengan baik. Kedua-dua mereka mempunyai ramai follower terutama dari kalangan remaja, jadi perlu berhati-hati dalam menunjukkan perilaku yang baik.

Sumber : IG PU Amin

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: Apple Hijau

 

Be the first to comment on "Selepas Di Panggil PU Tak Guna, PU Amin Mula Mengalah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*