“Tak Guna Lawa Macam Model”-Dayah Bakar Kongsi Tip Yakin Dengan Diri

Pengacara televisyen kegemaran semua iaitu Dayah Bakar ini tidak pernah lokek dengan senyuman. Sentiasa dilihat sebagai seorang yang ceria, Dayah berkongsi tip bagaimana untuk terus kekal positif dalam hidup.

Bagaimana cara Dayah mengatasi cabaran dalam industri ini?

“Bukan mudah untuk Dayah tapi Dayah selalu fikir pasti ada orang yang lagi sukar jalannya. Cabaran untuk terus kekal relevan, bagaimana hendak jadi approachable. Tapi yang pasti, Dayah tak pernah berniat nak bersaing dengan orang lain, Cuma mahu menjadi versi diri yang lebih baik sahaja. It’s all about me

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kadang-kadang pening kepala fikir tudung apa nak pakai , nak fikir styling , anak tudung , pin yang selalu missing in action lagi 😂 Dayah suka pakai BESTIE sebab senang sangat nak pkai , inner dah siap , zup zap dah stylo ! Jangan lepas peluang untuk beli BESTIE shawl @modestybydayahbakar . Ada Raya Haji Combo Deal untuk semua ! Selalunya 1 helai RM89 ! This time, pilih 2 helai jadi RM 150 with FREE POSTAGE! Dalam gambar ni pilihan warna for you to choose untuk special offer ni . GREEN WARRIOR ,MAROON, COCO , PURPLE ! Kalau tak boleh pilih, beli je semua 😘❤️ Whatsapp to order : 017-6986606 #modestybydayahbakar #tudungpenyelamat

Siaran dikongsi oleh #IMAMKU (New Single) (@dayahbakar) pada

JANGAN PERNAH MENGALAH

“Pastinya Dayah pernah berhadapan dengan rejection, failure dan pengharapan tapi gagal. Jadi hos ini kena selalu pergi ujibakat macam kerja lain yang perlu menghadiri temuduga. Ada masa dapat, ada masa tidak. So, you must keep on going kerana ada jalan yang lebih sukar di hadapan. Bukan meminta, tapi haruslah bersedia,” jelas pelantun lagu Imamku ini.

Jika dilihat karakternya yang sangat bubbly dan ceria, ianya ternyata sama di realiti dan bukan dibuat-buat. Jelas Dayah ianya satu benda yang menarik apabila ramai orang yang berpendapat sedemikian.

“Dayah bersyukur bila orang kata begitu.  Ia seumpama you will get what you see. Saya bukan buat ini untuk menghasilkan persona yang berbeza. Jadi, saya rasa seronok apabila orang dapat menghargai dan menerima diri saya yang sebenarnya,” ujarnya yang lahir pada bulan Ogos ini.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam Aidil Adha ❤️ Semoga apa sahaja pengorbanan kita , yang terlihat atau tersembunyi diberkati Allah dan semoga kita selalu berusaha menjadi hambaNya yang lebih baik, in sha Allah . Much ❤️, DB All white outfit by @nusheenacollection

Siaran dikongsi oleh #IMAMKU (New Single) (@dayahbakar) pada

Ketika ditanya mengenai rutin kecantikan dan kesihatan, Dayah ternyata mempunyai pandangannya yang tersendiri mengenai hal ini.

“Ini isu yang penting sebab sekarang ini ramai wanita yang mempunyai  inferiority complex termasuklah Dayah. Dayah bukannya rasa cantik dan sempurna sepanjang masa. Ada juga  insecurity tersendiri. Sebenarnya, sangat penting untuk seseorang itu rasa yakin dan bagus tentang dirinya sendiri.

“Kalau rasa badan itu malas, pergilah bersenam. Dayah sendiri ada anjurkan aktiviti yang diberi nama ‘Fit Sis’. Dayah lakukan ini supaya mereka di luar sana rasa seronok untuk bersenam.  Jangan fikir cantik itu hanya apabila flawless dan kurus sahaja. Yang penting hati itu haruslah cantik.

“Kalau cantik seperti model sekalipun, tapi hati itu sentiasa neg@tif, anda tak akan bahagia. Kesihatan itu nombor satu begitu juga dengan kecantikan dalaman. Melaluinya, anda boleh sebarkan kebahagiaan. Selain itu, makanlah secara sederhana. Jangan terlalu ekstrim.  I love food! Tapi kita kenalah berpada-pada seperti mana ajaran Islam yang mementingkan kesederhanaan.”

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A dress and a 👟😊 Siapa lagi selesa pakai anything with a sneaker? Outfit : @poplook #dayahbakaronthego #poplookootd #poplookmy

Siaran dikongsi oleh #IMAMKU (New Single) (@dayahbakar) pada

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Hijabista via catatan terakhir 

Be the first to comment on "“Tak Guna Lawa Macam Model”-Dayah Bakar Kongsi Tip Yakin Dengan Diri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*