“Nak vir4l… m4ki sampai jatuhkan maru4h orang….” – Giliran AC Mizal S0und Pengurusan Pentas Rancangan TV?

Pengacara dan pelakon terkenal, AC Mizal atau nama sebenarnya Datuk Mizal Zaini meluahkan rasa terkilan apabila kebanyakkan pentas rancangan televisyen menjadikan marvah seseorang sebagai tarvhan meraih perhatian ramai.

Menerusi hantaran dibuat di laman Facebook miliknya, selebriti berusia 51 tahun itu mempersoalkan kredibiliti pihak penerbit program sama ada memikirkan perasaan seseorang atau tidak walaupun niat mereka hanya sekadar naikkan ‘rating’.

Isu ini dibangkitkan apabila ia semakin par4h di kalangan pihak penerbit sesuatu program dengan menggunakan konsep ‘gurauan tanpa sepadan’ bagi membangkitkan kemar4han ramai.

“Memang sekarang wajib jatuhkan marvah orang di kaca televisyen ke? Tak ada fikir perasaan orang ke?
“Adakah anda terlalu sempurna”soalnya.

AC Mizal yang juga pemilik stesen televisyen SUKE TV ‘mencadangkan’ idea untuk membuat rancangan ‘AYUH M4KI ORANG’ sekiranya mereka mahu merendahkan martabat seseorang menerusi sesuatu program yang ditayangkan kepada orang ramai.

“Jangan bagi alasan dah tanggungjawab kena komen! Nak vir4l sampai jatuhkan marvah orang, baik buat rancangan AYUH M4KI ORANG!
“Bergurau dan m4ki orang lain di depan orang ramai ada tahapnya,”katanya.

Mendidik bukan dengan cara mengh3rdik!

Selebriti kelahiran Muar, Johor itu berkata, sekiranya program itu dibuat bagi mengajar seseorang supaya menjadi lebih baik, herd1kkan bukanlah langkah bijak lebih-lebih ia dipertontonkan oleh ramai orang di seluruh Malaysia.

“Setiap usaha harus dihargai. Kelemahan bagi kamu mungkin adalah kekuatan bagi mereka. Mendidik bukan mengh3rdik!
“Saya dah 33 tahun dalam industri dan saya b3nci orang yang menjatuhkan marvah orang hanya untuk hiburan!
“Mengajar lebih baik dari menunjukkan pandai. Tiada sesiapa di dunia ini sempurna,”tulisnya.

Dalam pada itu, AC Mizal meluahkan kesyukuran dan bernasib baik dirinya tidak menjadi m4ngsa krit1kan yang mampu mer0bek hati seterusnya memberanikan diri berdepan dengan khalayak ramai.

Sumber: Facebook Dato Ac Mizal Dac

Sumber/ Kredit : SR

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook