“Saya tak boleh nak maafkan awak”- Perkembangan terkini Bella Astillah

Pelakon dan penyanyi Bella Astillah yang juga isteri kepada Aliff Aziz telah mended4hkan satu kejadian yang sedang berlaku kepada dirinya. 

Bella akui baru-baru ini telah dimasukkan ke h0sp1tal dan ianya adalah kerana Bella terkena s4kit kepala yang begitu teruk. 

Menerusi satu laporan dari program hiburan Melodi, Bella berkata dia juga kemungkinan akan jalani pembed4han jika tidak pulih. 

“Kini saya berg4ntvng kepada ubat dan jika tak baik juga, maka terpaksalah saya jalani pembed4han. Doakan saya ye.” 

Selain itu, Bella Astillah mendedahkan dirinya telah alami g4ngguan dan kini telah pun meminta bantuan dari ustaz dan ustazah untuk merawatnya. 

“Memang saya dah jarang upload di Instagram kerana sekarang ni saya kurang sihat. Saya mula berubat dan ada mohon bantuan dari ustazah untuk datang ke rumah.” 

“Saya husnuzon, sangka baik selalu. Mula hanya pergi klinik saja tetapi saya tak juga sihat-sihat. Kita tahu diri kita, kita dah jadi lain. Jadi mudah marah-marah.” 

Pendedahan seterusnya ialah anak keduanya iaitu Ara Adreanna ada mer4cau dan menj3rit tak henti antara pukul 2 sampai 4pagi hampir setiap hari. Hal ini turut diajukan kepada doktor namun anaknya tiada masalah kesihatan.

“Anak kedua saya setiap hari di waktu malam antara pukul 2 pagi sampai 4 pagi akan j3rit-j3rit, dia pun ada menangis dan meracau yang tak henti. Masalah ini setiap hari. Oleh itu saya ikhtiar.”  

“Memang ada sasa tak boleh nak kerja, badan rasa s4kit-s4kit. Setiap hari saya mimpi ular. Saya mengadu kat ibu saya dan ibu saya cakap jika mimpi ular buat orang belum berkahwin bererti ada orang nak masuk meminang tapi kau dah kahwin.”  

“Saya tidak pernah pun ada terfikir tentang sihir menyihir ni.” 

Kerana beberapa kejadian yang menimpa Bella Astillah mengambil keputusan memanggil ustazah. 

“Saya minta ustazah untuk datang dan bawakan air Zam-zam dan saya bercerita. Itu hal yang tak baik kerana saya mimpi secara berturutan.”

“Mimpi saya ada ular yang besar, ular yang terputus, dan anak saya iaitu Ayden ada memegang ular itu. Saya berterima kasih kepada ustaz dan ustazah yang datang ke rumah saya.” 

Bella Astillah kini mengambil keputusan untuk tak muatnaik gambar bersama kerana mahu berhati hati. 

“Kita jangan nak menunjuk. Ramai soal sama ada saya dan Aliff ada berg4duh kerana dah tak kongsi gambar bersama. Sebenarnya saya nak elak perkara sebegini.”  

“Saya jadi gusar nak kongsi gambar berdua dan juga foto anak-anak. Boleh upload tetapi tak banyaklah lepas ni. Saya nak berhati-hati dan jaga diri.” 

“Syukur sangat, alhamdulillah Aliff pun faham, dia pun nak berubat. Aliff cakap dia nak hidupkan suasana rumah itu dengan selalu solat jemaah, mengaji sama-sama. Sekarang saya dah okey.”

“Jika tak, nak solek dan tengok kat cermin pun rasa tak larat, berdebar macam nak anxiety namun saya rasa lebih macam ser4m sejuk. Ini pertama kali terjadi dan saya harap ini juga yang terakhir.”

Bella Astillah menambah, jika ada yang iri hati dengannya sehingga sanggup nak menyihir dirinya, dia tak akan maafkan. 

“Jika betullah niat awak macam tu, saya rasa kasihan kat awak. Mungkin awak tak bahagia. Saya teramat kecewa, dan rasa susah nak maafkan awak kerana apa yang awak buat ni amat besar kesannya kepada rumah tangga saya.” 

“Syukur sangat mungkin atas berkat anak-anak, saya dan Aliff pertahankan rumah tangga kami. Maaf saya katakan saya tak boleh nak memaafkan awak.” 

Itulah pendedahan dari Bella Astillah tentang isu ini, semoga Bella dan Aliff Aziz serta anak-anak sentiasa dilindungi dan sihat selalu.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : NT