Komposer, Pelakon Dan Pelawak Bob Lokman Men1nggal Dunia Di Hari Jumaat Yang Mulia

Penulis lirik lagu Isabella,  Bob Lokman men1nggal dunia .Perginya pejuang seni, Almarhum Mohd Hakim bin Lokman @ Bob Lokman di Hari Jumaat yang mulia ini.

Moga Allah rahmati dan kurniakan keampunan buat beliau dan golongkan beliau di kalangan solihin.

Difahamkan Bob Lokman atau nama sebenarnya, Mohd. Hakim Lokman men1nggal dunia di kampung halamannya di Kubang Kerian.

“Masalah buah pingg4ng ini pun dah lama saya alami, tapi saya terlepas pandang merujuk kepada doktor pakar semula. Selama ini, saya sering jumpa doktor pakar j4ntung, p4ru-p4ru, dar4h dan k3ncing manis tapi, lupa pula jumpa pakar buah pingg4ng sampai dah ia dah tervk.

“Apapun, ini adalah ujian hidup saya dan reda menerimanya. Sekarang, saya harus melatih diri minum 500 mililiter air untuk tempoh 24 jam. Saya tak boleh minum banyak kerana buah pingg4ng tak boleh proses air keluar,” katanya kepada Harian Metro.

Tidak tahu sehingga bila dia akan dirawat di ICU dan seterusnya berada di hospital itu, Bob berkata dia menyerahkan segala rawatan kepada doktor selain terus berdoa memohon kesembuhan daripada Allah SWT.

“Mohon doakan saya kembali sihat semula. Semoga air berlebihan dalam badan saya ini dapat terus dikeluarkan lagi. Semalam pun saya timbang, berat 132 kilogram dan itu berat air. Sebelum ini, doktor pernah cakap kalau berat saya naik jadi 111 kilogram dan lebih, itu maknanya berat air dan buah pingg4ng bermasalah,” katanya.

Terdahulu, Bob berhadapan masalah jantvng dan dia pernah menjalani pembed4han memasukkan alat Implantable Automatic Cardioverter Defibrillator (IACD) untuk menstabilkan denyvtan jantvngnya di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar Kedah pada Disember 2020 lalu.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: MHdaily