DSV Terjah Restoran ‘Siakap Seribu’ – “Sedap, Berbaloi, Bukan Cek1k D4rah..”

Selepas seminggu tul4r mengenai ‘siakap kontr0v3rsi’ di media sosial, jutawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV) ‘menerj4h’ restoran yang menghidangkan menu tersebut di Pulau Langkawi.

Alang-alang melancong di pulau per4nginan itu, beliau mengakui mahu merasai sendiri pengalaman menikm4ti menu berharga ‘kayangan’ seperti did4kwa segelintir warganet.

Menerusi satu perkongsian video di laman Instagram, kedatangan DSV atau nama sebenarnya Hasmiza Othman disambut mesra oleh pemilik restoran yang dikenali sebagai Norasyikin sekali gus memberi peluang bagi menjel4skan isv yang berlaku.

Berdasarkan video berdurasi hampir 12 minit itu, beliau dibawa melihat sekitar kolam ikan pameran sebelum memilih siakap seberat 1.5 kilogram yang menjadi hidangan utama serta beberapa lagi menu lain.

Penyanyi lagu I Am Me itu berkata, harga RM918 dibayarnya adalah berbaloi dengan pelbagai hidangan yang sedap dijamah apatah lagi dengan pemandangan indah alam semula jadi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dato’ Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida)

Saya harap tidak berlaku lagi kata meng4ta, tohm4han, andaian atau tudvhan mengatakan tuan kedai cek1k d4rah.
“Saya makan habis beratus-ratus memang berbaloi, dengan rasa sedap dan keadaan persekitaran yang cantik. Nak berniaga dalam hutan ni, ingat pelanggan ramai datang?,” katanya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata pengikutnya tindakan murni ibu kepada dua orang cahaya mata itu yang sentiasa menyokong bisnes peniaga selain memuji kelazatan setelah ‘rambang mata’ melihat menu hidangan di restoran berkenaan.

Terdahulu, DSV menyatakan hasrat mahu membayarkan semula bil hidangan ‘m4ngsa’ yang terlibat namun difahamkan mereka menolak secara baik sekali gus dapat membantu insan lebih memerlvk4n.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Be the first to comment on "DSV Terjah Restoran ‘Siakap Seribu’ – “Sedap, Berbaloi, Bukan Cek1k D4rah..”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*