Video Temubual Siti Bainun Dikec4m, Netizen Kata Dia Layak Menang OSCAR?

Rata-rata netizen begitu gembira apabila tanda pagar #JusticeForBella kini sohor di Twitter. Ini sebagai usaha untuk mendapatkan keadilan untuk nasib Bella, seorang anak pengh.idap sind.rom do.wn yang disy4ki did.era.

Remaja perempuan berusia 13 tahun itu mendapat pend.eraan yang te.ruk sehingga badan mel.ecur ketika menghuni di Rumah Bonda. Difahamkan Pengasas Rumah Bonda itu ialah Siti Bainun, dan wanita ini mendapat kec4man yang te.ruk di media sosial.

Sementara itu, di laman twitter, seorang netizen berkongsi sebuah video temubual Siti Bainun di rancangan Wanita Hari Ini (WHI) yang bersiaran di TV3. Dalam video itu menyaksikan Siti Bainun mengalirkan air mata memikirkan nasib penghuni Rumah Bonda.

Dalam video tersebut, salah seorang pengacara bertanya;

“Selalunya orang memilih kebahagian dalam keluarga, tapi Bainun memilih bahagia sendiri dari orang memerlvk4n”- tanya pengacara.

Bainun menjawab dengan nada seb4k.

” Sebab Masa Depan Diorang, Kebahagian Saya”- jawabnya.

Walaubagaimanapun, setelah menonton video ini, segelintir netizen menganggap wanita ini penuh dengan sifat kep.ura-pu.raan.

” Dia layak memengani Anugerah Oscar”- tulis salah seorang netizen.

Menurut laporan dari Malaysia Gazette, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) telah meny.ita rumah penjagaan dan perlindungan, Rumah Bonda, di Wangsa Maju, di sini selepas notis mengosongkan kediaman berkenaan dikeluarkan pada 9 Julai lalu.

Pihaknya telah menyerahkan kes itu kepada p0lis untuk si4satan lanjut.

Namun,hasil temubual JKM bersama Bainun, wanita itu ada menyatakan kanak-kanak itu agak de.gil. Bainun tidak mengatakan dia mend.era, tetapi hanya pu.kul-pu.kul manja.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Murai my

 

Be the first to comment on "Video Temubual Siti Bainun Dikec4m, Netizen Kata Dia Layak Menang OSCAR?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*