Tunjuk Bukti Video Bahawa Vaks1n Yang Dia Terima Rupanya ‘Isi Angin’ Saja. Dia Pergi Semula Jumpa Doktor Dan Ini Yang Berlaku

Seorang individu terk.ejut apabila mendakwa menerima sunt.ikan vaksin jenis Pfizer ‘kosong’ ketika mendapatkan sunti.kan di h0sp1tal Banting, dekat sini semalam.

VIDEO BERADA DI BAWAH ARTIKEL

Menurut laporan p0lis yang tular di laman media sosial, individu berkenaan mendakwa dia menerima sun.tikan itu pukul 11.30 pagi dan turut membuat rakaman video sepanjang proses berkenaan.

Katanya, sebaik selesai, dia menonton kembali rakaman video berkenaan dan mendapati pihak berkenaan tidak menekan jarum untuk memasukkan vaksin ke dalam badan.

“Saya melihat semula video yang dirakam di telefon bimbit dan mengetahui bahawa sun.tikan itu adalah kosong iaitu yang tidak mempunyai apa-apa vaksin,” katanya.

Bagi mendapatkan kepastian, individu berkenaan pergi semula kepada pihak terbabit dan bertanyakan lebih lanjut sambil menunjukkan rakaman video berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, mereka mendakwa telah memberikan sunt.ikan vaksin membuatkan dia kemudian mendapatkan pandangan kedua daripada rakannya yang bekerja sebagai doktor.

“Saya kembali semula kepada pihak berkenaan dan memberitahu bahawa sunt.kan yang diberikan adalah kosong.

“Selepas itu mereka mem.arahi saya kerana merakam video tersebut lalu memberikan sunt.ikan sekali lagi dan meminta saya mema.damkan video berkenaan sebelum menerima vaksin,” ujarnya.

Laporan Polis Telah Dibuat

Video berdurasi 17 saat itu tular di media sosial menggunakan nama Simon Ng sejak semalam.

Sementara itu, Ketua p0lis Daerah Kuala Langat, Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd. Nor @ Salleh ketika dihubungi mengesahkan telah menerima laporan tersebut dan sia.satan lanjut sedang dijalankan pihaknya.

VIDEO:

Sumber : Kosmo Online

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : ASN

 

Be the first to comment on "Tunjuk Bukti Video Bahawa Vaks1n Yang Dia Terima Rupanya ‘Isi Angin’ Saja. Dia Pergi Semula Jumpa Doktor Dan Ini Yang Berlaku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*