Kem4lang4n Penyer4ng JDT : Terlel4p & Gag4l Kawal Kenderaan, Punca Kem4lang4n – P0lis

kem4lang4n yang membabitkan penyerang pasukan Johor Darul Takzim (JDT) Syafiq Ahmad yang berusia 25 tahun itu sehingga menyebabkan anaknya yang baru berusia 22 hari, ibu mertua dan juga pembantu rumahnya warganegara Indonesia men1ngg4l dunia benar-benar mengejutkan.

Difahamkan kenderaan jenis MPV Toyota Vellfire yang dipandunya itu telah mengalami kem4lang4n di Kilometer 163.6 berhampiran Plaza Tol Jawi apabila dikatakan terbabas sebelum melanggar pembahagi jalan.

Terlelap sebelum terbabas

Walau bagaimanapun, menurut laporan daripada Berita Harian, Ketua p0lis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern, berkata pemain pasukan JDT itu berkemungkinan dipercayai tertidur hingga menyebabkan kenderaan yang dipandunya itu hilang kawalan.

Gagal mengawal kenderaan menyebabkan pemandunya terbabas dan melanggar pembahagi jalan sebelah kanan sebelum terbalik dan terseret berdasarkan kesan calar di jalan.

Kejadian menyebabkan tiga penumpang iaitu bayi lelaki, ibu mentua dan pembantu rumah warga Indonesia m4ut di lokasi akibat keced3raan parah.

Pat4h tulang rusuk, pendar4han perut & otak, pat4h tulang peha

Dalam pada itu, Chong Chern turut berkata, isteri kepada Muhammad Syafiq patah tulang rusuk, pendar4han dalam perut, otak serta pat4h tulang paha kiri.

Manakala anak sulung mereka pula dipercayai mengalami pendar4han dalam otak yang mana kedua-dua ibu dan anak itu kini mendapatkan rawatan di h0sp1tal Seberang Jaya (HSJ).

Namun Muhammad Syafiq pula hanya mengalami keced3raan ringan.

Satu liang lahat

Walau bagaimanapun, kini jen4zah ibu mertua Syafiq, Zainab Wahab yang berusia 45 tahun dan anak lelakinya berusia 22 hari itu telah selamat dikebumikan dalam satu liang di Tanah Perkubvran Kampung Bukit Murai, Padang Pusing, Pendang.

Manakala, jen4zah pembantu rumahnya pula sudah dituntut Pegawai dari Konsulat Indonesia Cawangan Pulau Pinang.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Bawang Rangers

 

Be the first to comment on "Kem4lang4n Penyer4ng JDT : Terlel4p & Gag4l Kawal Kenderaan, Punca Kem4lang4n – P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*