Datuk tak sempat jumpa cucu lelaki pertama, hanya mampu tengok jen4zah

PAGI tadi kita dikejutkan dengan berita kem4lang4n m4ut yang melibatkan pemain pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT), Muhammad Syafid Ahmad bersama ahli keluarganya.

Berita kem4lang4n tersebut kini tersebar dan tular di media sosial yang mana kejadian telah berlaku sekitar 5.30 pagi di Km163  Lebuhraya Utara-Selatan di Sungai Bakap.

Menurut laporan portal media tempatan, Muhammad Syafiq yang memandu kereta pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Vellfire dipercayai terb4bas sendiri dan melanggar pembahagi jalan.

kem4lang4n tersebut melibatkan enam m4ngs4 dengan tiga daripada mereka tersepit di dalam kenderaan yang dilihat remuk teruk.

Datuk tak sempat jumpa cucu lelaki pertama, hanya mampu tengok jen4zah

Apa yang menyed1hkan, m4ngs4 kem4lang4n yang m4ut itu juga salah seorang daripadanya merupakan seorang bayi berusia 22 hari yang merupakan anak kepada Syafiq yang baru sahaja dilahirkan beberapa minggu lalu.

Pemain bola sepak kebangsaan itu dan seorang lagi anak perempuannya, dikenal pasti sebagai Aaira Nur Saffiya yang berumur dua tahun ced3ra ringan, namun isterinya Nur Amalina Nur Ain, 25, ced3ra par4h dan kini sedang dirawat di h0sp1tal Sungai Bakap (HSB)

Sementara itu, Datuk kepada m4ngs4 bayi yang m4ut, Ahmad, 56, berkata, keluarganya sudah merancang untuk melawat Syafiq di Johor setelah mendapat berita isterinya selamat melahirkan cahaya mata pada 14 November lalu.

Sebaik sahaja tempoh perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB) berakhir, mereka merancang untuk datang melawat dan berjumpa dengan cucu lelaki pertama mereka.

Malangnya hajat tersebut tidak kesampaian setelah mendapat perkabaran duk4 mengenai berita kem4lang4n anaknya awal pagi tadi daripada orang awam.

Ahmad sekeluarga sangat sed1h kerana tidak sempat melihat anak Syafiq dan hanya mampu untuk tengok jen4zahnya sahaja.

Datuk tak sempat jumpa cucu lelaki pertama, hanya mampu tengok jen4zah

Mereka sekeluarga sepatutnya bertolak ke Johor pada 11 Disember ini dan telah mengambil cuti, tetapi ia terpaksa ditunda sekali lagi ke hujung bulan akibat kawasannya di Bayan Baru dikenakan pula perintah kawalan pergerakan diperketatkan (PKPD).

Setelah mendapat berita berkenaan kem4lang4n, Ahmad telah bergegas ke tempat kejadian sejurus terima panggilan sebelum ke HSB.

Syafiq juga menjelaskan kepada Ahmad yang mana kejadian tersebut berlaku sangat pantas dan Shafiq dikatakan cuba mengelak haiwan melintas sebelum kenderaannya terbabas dan merempuh pembahagi jalan.

Turut m4ut dalam kejadian itu ialah ibu mentuanya  Zainab Wahab, 45, dan pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 30-an.

Ahmad juga dimaklumkan oleh Syafiq, anak lelakinya dan ibu mertuanya dijangka dikebumikan di Sungai Tiang, Pendang di Kedah, selepas selepas bedah siasat di HSB.

Menurunkan jen4zah anak

Pemain bola sepak kebangsaan yang juga penyerang muda JDT, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, selamat menguruskan pengebvmian anak lelakinya, Muhammad Aisy Saqeef, yang terk0rb4n dalam kem4lang4n di Lebuh Raya Utara Selatan di Sungai Bakap, Pulau Pinang.

Muhammad Aisy yang baharu 22 hari dilahirkan, dikebvmikan dalam satu liang lah4d bersama jen4zah ibu mentua Muhammad Syafiq, Zainab Wahab, 46, di Tanah Perkubvran Islam Bukit Murai, Kampung Padang Pusing, Pendang malam ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4 pagi ini, Muhammad Syafiq yang juga penyer4ng pasukan JDT terlibat dalam kem4lang4n yang meng0rb4nkan bayi lelakinya berusia 22 hari dalam kejadian di Lebuh Raya Utara Selatan di Sungai Bakap.

Kem4lang4n turut mengakibatkan ibu mentua Muhammad Syafiq, Zainab dan warga Indonesia, Titik Sukamti, 30-an m4ut.

Sementara itu, Muhammad Syafiq dan seorang lagi anak, Aaira Nur Saffiya, ced3ra ringan manakala isterinya, Nur Amalina dilaporkan ced3ra parah. 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Sinar via Kosmo

 

Be the first to comment on "Datuk tak sempat jumpa cucu lelaki pertama, hanya mampu tengok jen4zah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*