Tambah 5 lagi wanita tampil dakwa dir0g0l pendakwah muda, polis percaya ‘kemungkinan’ ada lagi mangsa

SHAH ALAM: p0lis Selangor menerima lima lagi laporan berhubung dakwaan kes r0gol membabitkan seorang penceramah selebriti.

Ketua p0lis Selangor, Noor Azam Jamaludin, mengesahkan, si4satan sedang dijalankan terhadap svspek.

“Mungkin akan ada lagi laporan baharu selepas ini. Jadi kita menyeru kepada mereka yang terlibat supaya tampil, sekiranya mereka pernah menjadi m4ngs4 suspek,” katanya kepada pemberita.

Jelas Noor Azam, sus pek berusia 25 tahun itu digambarkan sebagai seorang berperwatakan baik, boleh menenangkan m4ngs4, selain menggunakan imejnya sebagai pendakwah bagi menyakinkan m4ngs4 mendekatinya.

“Bila dia digambarkan sebagai pendakwah yang boleh menenangkan orang, ini yang menyakinkan m4ngs4 disamping cara bercakap menjurus keagamaan menjadi tarikan kepada mereka,” katanya.

Ketika ditanya sama ada suspek menggunakan ilmu pengasih, jelas Noor Azam, pihaknya belum menerima sebarang maklumat berhubung perkara tersebut.

“Segala maklumat mengenai cara mereka berkomunikasi dan berhubung sama ada melalui laman sosial Facebook atau Instagram, kita akan siasat lebih lanjut,” kata Noor Azam.

Beliau berkata, siasatan akan mengambil masa disebabkan m4ngs4 lain mungkin malu untuk tampil kerana ia melibatkan maruah.

“m4ngs4 mungkin malu, jadi tidak boleh salahkan mereka. Perkara ini melibatkan maruah dan jika ada yang tampil membuat aduan, akan ada juga yang mengikutinya,” tambah beliau.

Pada 27 Nov, p0lis menahan penceramah berkenaan yang pernah menyertai rancangan realiti keagamaan popular di televisyen ketika hadir di Ibu Pejabat p0lis Daerah Shah Alam, bagi memberi keterangan berhubung dakwaan mer0gol seorang wanita.

Svspek kemudiaannya dilanjutkan reman selama lima hari bermula semalam, bagi membantu si4satan berhubung k3s yang sama.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : mykmu.net

 

Be the first to comment on "Tambah 5 lagi wanita tampil dakwa dir0g0l pendakwah muda, polis percaya ‘kemungkinan’ ada lagi mangsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*