Pasangan Ini Berani Cvri Kereta HondaCivic P0lis Dari Utara Lari Sampai Shah Alam, Bagaimana Mereka Boleh ‘Ambil’ Kereta Dided4hkan Oleh P0lis

Kuala Lumpur: Dua suspek bertindak nekad apabila melarikan sebuah kereta peronda (MPV) model Honda Civic 1.8S milik pasukan p0lis di Kepala Batas, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang malam tadi.

Dalam kejadian sekitar jam 9.40 malam itu, dua suspek lelaki dikatakan melarikan kenderaan baru milik p0lis Diraja Malaysia (PDRM) berkenaan yang berada di Ibu Pejabat p0lis Daerah (IPD) Seberang Perai Utara (SPU).

Sumber berkata, suspek dipercayai meny4mar sebagai anggota p0lis dengan memasuki kawasan IPD dengan menunggang motosikal.

“Suspek kemudiannya mendakwa mahu melakukan pemeriksaan terhadap MPV berkenaan sebelum melarikan salah sebuah kereta peronda p0lis itu.

“Susulan itu pihak p0lis melancarkan gerakan bagi membvru suspek yang dipercayai melarikan kenderaan itu ke selatan tanah air,” katanya.

Difahamkan kereta MPV p0lis itu akhirnya menjaya ditemui semula berhampiran lampu isyarat di Seksyen 9, Shah Alam, Selangor, sekitar jam 2 pagi tadi.

“Dua suspek membabitkan seorang lelaki dan seorang wanita berusia 20-an dan 30-an yang melarikan MPV itu berjaya diberkas p0lis di lokasi kejadian.

“Ada kemungkinan kereta MPV yang dilarikan itu kehabisan petrol. Motif kereta MPV itu dilarikan masih dalam disi4sat,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua suspek kini dibawa ke Ibu Pejabat p0lis Daerah Shah Alam untuk sias4tan lanjut.

Kereta MPV Honda Civic 1.8S adalah kenderaan terbaru digunakan PDRM yang dilengkapi peralatan komunikasi dan kamera berteknologi terkini sejak pertengahan September lalu.

Sebanyak 425 kereta Honda Civic 1.8S yang dilengkapi peralatan komunikasi RMPNet, kamera papan pemuka dan perakam video digital mudah alih digunakan PDRM dengan menelan kos k3seluruhan bernilai RM67 juta.

Kredit:Info Roadblock JPJ/p0lis

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : http://www.awatttsyeikhh.com/

 

Be the first to comment on "Pasangan Ini Berani Cvri Kereta HondaCivic P0lis Dari Utara Lari Sampai Shah Alam, Bagaimana Mereka Boleh ‘Ambil’ Kereta Dided4hkan Oleh P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*