Kes Mac4u Sc4m, Giliran Nama Aliff Syukri Pula Kena Petik Sekali Netizen Kata Tahu Kekayaannya Datang Dari Mana

KUALA LUMPUR – Usahawan selebriti, Aliff Syukri Kamarzaman menafikan dakwaan beliau terbabit dalam kes peni1puan M4cau Sc4m.

Sebaliknya beliau sentiasa berusaha mencari rezeki halal selain membantu mereka yang terjejas ekonomi akibat Cov1id-19.

Usahawan kosmetik kontr0versi itu meminta orang ramai agar tidak membuat tudvhan melulu ke atas perniagaan yang didakwanya diusahakan secara halal.

“Penatlah, ramai yang pelik kenapa saya senang. Orang tak tahu saya berusaha siang malam, pagi dan petang cari rezeki halal. Syukur rezeki saya tak putus walaupun pada musim Covi1d-19

Educated (berfikir biar bijak) sikit. Jangan nak menudvh saya buat Mac4u Sc4m. Hangpa (kamu) kalau tudvh, saya pancau nanti,” katanya melalui sebuah klip video.

Sebelum ini, Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM) sudah membekukan lebih RM80 juta daripada 730 akaun bank dan menyi1ta wang tunai berjumlah RM5 juta berhubung pengubahan wang yang turut mengaitkan beberapa selebriti.

Turut diramp4s, 23 kenderaan mewah pelbagai jenama serta motosikal berkuasa tinggi yang dipercayai dibeli hasil daripada aktiviti jvdi dalam talian tempatan.

Sindiket cuci wang itu dipercayai melaburkan wang daripada aktiviti kegiatan berkenaan ke dalam perniagaan dijalankan selebriti dan personaliti terkenal tanah air serta usahawan kosmetik tempatan.

Aliff yang juga penyanyi berkata, niatnya sejak dari dulu ketika menceburkan diri dalam perniagaan adalah untuk membantu orang ramai yang ingin mengubah ekonomi hidup mereka.

“Saya nak bantu anda. Ramai mengadu dengan saya sebab tak boleh bayar duit kereta, duit rumah dan ramai yang minta saya bantu.

“Orang ramai tertekan sebab Cov1id-19, sampai ada bercer4i-berai sebab tak ada duit, ini masalah orang yang tak dapat bertenang,” katanya lagi.

Bagaimanapun, Aliff turut mengiringi video berkenaan dengan mengiklankan seminar diadakannya dengan bermodalkan wang berjumlah RM5.

“Jangan takut, kami bukan nak cerita pasal perniagaan, tapi nak bantu masalah anda. Kita tak memaksa anda untuk berniaga dan saya janji perniagaan ini sah.

“Dengan RM5 itu, kita hanya beli nasi ayam tu pun tak lepas nak bagi hangpa (kamu) makan,” katanya. – MalaysiaGazette

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . Org tak tau sy berusaha siang malam pagi ptg cari reZki halal.. dan syukur rezki sy tak putus walapun di musim covit…Dan ramai orang yang mengadu dengan saya sebab tak boleh nak bayar duit kereta , duit rumah dan ramai yg nak sy bantu.. Almaklumlah.. PKPB bermula hari ini, ramai yang kehilangan kerja dan sumber mata pencarian, bagi mereka yang ingin motivasi free utk ketenangan, menjana pendapatan tanpa modal, saya ingin menjemput untuk sertai seminar free ini tpi korang kena wussp dulu yee takut full“Kalau kita tak merubah diri kita sendiri siapa yang akan merubah diri kita”.0173742851 wussp no sy utk 40 org yg terawal.. syarat ya komen “sy nak di ruangan komen di bawah👇🏻👇🏻 dan wussp no yg sy kasi tu okey❤️❤️

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

KOMEN NETIZEN :

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : malaysiagazette.com via MediaViral

Be the first to comment on "Kes Mac4u Sc4m, Giliran Nama Aliff Syukri Pula Kena Petik Sekali Netizen Kata Tahu Kekayaannya Datang Dari Mana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*