‘Lagi Bagus Dari Lelaki Melayu..’ Gadis Pertahankan Lelaki B4ngla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu

‘Lagi Bagus Dari Lelaki Melayu..’ Gadis Pertahankan Lelaki B4ngla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu. 

Di kaca mata ramai pendatang asing, Malaysia adalah satu destinasi emas. Bermimpi dapat menjadi warganegara Malaysia menjadi idaman mereka. Memiliki pasport Malaysia pula dijadikan satu impian.

Malang bagi mereka, Malaysia ialah satu-satu negara yang sukar memberikan hak warganegara kepada pendatang asing, meskipun mereka sudah lama bekerja secara sah di negara ini, sama ada di bidang kepakaran mahupun di bidang buruh. Biasanya mereka hanya sekadar mendapat hak pemaustatin tetap (permanent resident atau PR).

Pada hakikatnya, negara masih dibanjiri pendatang asing tanpa izin, sekali gus membuatkan kita musykil di mana silapnya sehingga negara terus dih4ntui masalah ini. Warga asing yang pada mulanya bekerja sebagai pekerja am di pasar borong itu berjaya memonopoli kawasan tersebut dalam jangka masa yang amat singkat sekali.

Ini berpunca dari pemegang lesen mencari jalan mudah utk menyewakan lot lot kedai kepada warga asing dan mengaut keuntungan hanya atas angin.

Apa yang menarik perhatian orang ramai, apabila ada seorang wanita beri pandangannya tentang warga asing khususnya lelaki bangl4desh. Dia menyatakan lelaki bangl4desh lebih bagus dalam hal mengerjakan solat. Dia juga berpendapat, lelaki bangl4desh lebih rajin dan berdedikasi berbanding lelaki melayu.arenagempak.com - ‘Lagi Bagus Dari Lelaki Melayu..’ Gadis Pertahankan Lelaki Bangla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu

Ramai yang tak setuju dengan kenyataan gadis ini dan kerajinan atau sifat elok seseorang itu bergantung kepada individu itu sendiri dan bukannya mengikut bangsa atau tempat asal. Korang setuju tak dengan kenyataan gadis ini?

Tidak ada masalah pun sebenarnya untuk warga asing masuk dan bekerja di negara kita asalkan mereka masuk melalui cara yang sah dan bukannya sebagai pendatang tanpa izin.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : arenagempak

 

1 Comment on "‘Lagi Bagus Dari Lelaki Melayu..’ Gadis Pertahankan Lelaki B4ngla Dan Beritahu Kelebihan Mereka Berbanding Lelaki Melayu"

  1. Jangan kebencianmu pada kamu menyebabkan kamu tidak berlaku adil dalam penilaian. Boleh jadi yg kamu benci, baik untukmu. Barangkali yg kamu suka, buruk untukmu.

    Orang yg menghina keturunan manusia yg Allah swt jadikan, apatah lagi keturunan bangsa sendiri, bukanlah orang yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*