Pemandu GRAB Terkejvt Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Wanita Bertukar Menjadi Daun Kering

Sejak kebelakangan ini, viral di media sosial mengenai kisah pemandu Grab Car dig4nggu makhluk h4lus. Ada yang ses4t, ada yang ternampak dan macam-macam lagi kejadian aneh yang berlaku terutamanya pada waktu malam.

Dalam kisah terbaru ini, seorang pemandu Grab mendakwa wang tunai yang dibayar oleh penumpangnya bertukar menjadi daun kering dalam kejadian Sabtu lalu.

Kisah itu diceritakan semula oleh isterinya, Farah, di Twitter dan mendapat banyak retweet dari netizen.

Menurut Farah, suaminya menjemput penumpang itu berhampiran Pasar Gunung Rapat, menuju ke Jalan Hoover di Ipoh, Perak.

“Masa dia ambil penumpang tu kira-kira pukul 7 malam, dah Maghrib. Kebetulan kawasan tu dekat dengan rumah kami dan itu trip terakhir, jadi dia terima permintaan penumpang itu.

“Dia turunkan penumpang tu dalam pukul 7.10 malam. Wanita tu memang bagi duit tambang RM8 dalam bentuk RM1 sebanyak lapan keping dan suami pun masukkan wang tu dalam dompet dia.

“Namun sudah jadi amalan dia akan periksa dompet selepas hantar penumpang sebab dia akan pindahkan duit tersebut ke dalam ‘pouch’. Bila buka je dompet, tengok ada daun.

nangtime.com - Pemandu GRAB Terkejut Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Yang Bertukar Menjadi Daun Kering

“Suami mesej saya dekat WhatsApp mengenai daun tu. Saya tak fikir langsung benda pel1k-pel1ik. Ingatkan suami nak buat lawak sebab dia memang suka bergur4u.

“Sampai je dekat rumah, bila dia buka cerita tu saya terk3du seketika. Biasalah mesti fikir h4ntu dulu. Suami pun pelik sebab daun kering dalam dompet dia tu ada lapan helai.

“Suami pun terus buang daun tu sebab macam bahaya nak bawa balik benda dia sendiri tak tahu apa. Lagipun kami ada anak kecil.

nangtime.com - Pemandu GRAB Terkejut Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Yang Bertukar Menjadi Daun Kering
Daun dalam dompet

“Suami pun macam tak sedap hati sebab dia kata gaya perempuan tu pun pelik. Dia kata wanita tu suka gelak. Sikit-sikit gelak. Bila l4ngg4r lubang pun gelak.

“Dari gaya percakapan wanita tu orang seberang. Tapi sampai sekarang kami masih lagi tertanya sama ada dia adalah manusia atau sebaliknya.

“Ada juga yang cakap wanita tu mungkin h4ntu. Ini kerana h4ntu pun guna duit dekat alam bun1an untuk buat sebarang bayaran.

nangtime.com - Pemandu GRAB Terkejut Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Yang Bertukar Menjadi Daun Kering
Duit bertukar jadi daun?

“Namun saya lebih suka buat kesimpulan wanita itu adalah manusia sebenar dan dia mengamalkan ilmu tarik duit. Itu lebih logik.

“Pelik ada juga orang zaman sekarang ni nak guna ilmu untuk bayar Grab. Dahlah tambang RM8 je, kalau RM800 fahamlah juga.

“Jadi kepada pemandu Grab sila berhati-hati. Nasiblah tambang tadi hanya RM8 je. Kalau RM60 ke apa, rugi kena puk4u. Tapi saya anggap itu bukan rezeki suami,” katanya.

Fuhh, ser4m juga kisah pemandu grab ni kan.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : nangtime.com

 

Be the first to comment on "Pemandu GRAB Terkejvt Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Wanita Bertukar Menjadi Daun Kering"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*