Netizen Bongkar Siapa Aen Syahera, Rupanya Isteri Baru Bapa Tiri Yang Buat Lap0ran Polis?

Beberapa hari ini hangat di laman sosial berikutan isu anak lelaki pengasas kosmetik Dnar, allahy4rh4mah Faziani r0hban Ahmad yang telah menghantar mesej berbaur ugvtan kepada bapa tirinya.

Mohamed Akhbar Hakim Jasmin difahamkan didakwa berikutan mengugvt untuk mendatangkan kemud4aratan kepada bapa tirinya dengan menghantar mesej pesanan ringkas menerusi aplikasi WhatsApp.

“Papa ingat deh, kalau adik ore mti, ore g p4ncung belako.”

Menjengah ke ruangan Instagram pemuda berusia 20 tahun terbabit sejak beberapa hari lalu, dia ada berkongsikan liputan daripada pihak Buletin TV3 berkaitan pen4hanannya itu. Dalam berita berkenaan, dia didakwa menga-sari ibu tiri-nya di sebuah pusat membeli belah sebelum laporan kepada pihak berwajib dibuat. Patuh kepada tuntutan undang-undang, dia melalui proses sia-satan dengan tenang bersama pihak p0lis.

Melalui laporan Berita Harian, hubungannya bersama si ayah dikatakan menjadi reng-gang selepas lelaki itu berkahwin baru. Tidak ketinggalan, Aqbar turut didakwa telah menghantar sebuah mesej ugvt-an menyebabkan kemat-ian kepada ayah tirinya itu. Tidak pasti apakah kemelut sebenar yang sedang melanda keluarga mereka, namun cara penulisan jejaka ini di setiap posting ternyata menimbulkan pelbagai persoalan.

Tidak sampai setahun kem4tian arw4h, bapa tiri berkahwin dengan wanita muda

Kisah ini sekali gus menjadi bualan hangat para warganet dan menjadi tanda tanya sehinggakan Iqbar sanggup bertindak sedemikian rupa. Melihat kepada carian komen netizen, mereka membongkarkan kisah bahawa bapa tirinya, Shah Rizal telah berkahwin dengan Aen Syahera  yang juga seorang pengasas kosmetik Syahera Beauty

Aen Syahera  juga pernah membintangi drama Syahmi Sazli dahulu iaitu . Menguatkan lagi dakawaan apabila tampil individu yang pernah terserempak Shah Rizal dan Aen menaiki penerbangan ke Kuala Lumpur bersama-sama pada awal tahun lalu.

Namun, sehingga kini Iqbar masih lagi tidak mendedahkan punca sebenar berbuat demikian ke atas bapa tirinya. Apa pun sama-sama kita doakan agar ikatan kekeluargaan dan kemelut yang melanda antara mereka dapat diselesaikan secara baik.

Bertekak Dgn Ibu Ti1ri, Hubungan Renggang Lepas Ayah Kahwin Baru

Tahun lalu, Faziani r0hban Ahmad telah terk0rban dalam sebuah insi-den jalan raya di Thailand. Walaupun namanya jarang disebut-sebut ketika hidup, pemergiannya ditangisi dengan kisah amal jariahnya selama ni.

Kini sudah lebih setahun berlalu, timbul pula satu konfl-ik kurang enak apabila anak sulungnya iaitu Aqbar Hakim Jasman dikatakan dit4han oleh pihak p0lis.

Adiknya Irdiena Hakim juga dilihat seperti memberikan ‘petunjuk’ tentang masalah besar yang sedang melanda abangnya. Bukan sahaja sering menyebut tentang ‘kebenaran’ yang bakal terbongkar kelak, malahan gadis cantik ini menyifatkan mereka sekeluarga akan terus kuat demi mempertahankan legasi perniagaan peninggalan allahy4rh4m ibu.

“ABANG IALAH SEGALANYA ,DIA SEORANG ABANG SEORANG AYAH DAN SEORANG IBU DI HIDUPKU

“Abang dari kecil hingga dewasa dia diberi pelbagai jenis ujian hidup dan dia jugalah saksi setiap kesusahan hidup bonda ..abang ialah seorang abang yg bertanggungjawab terhadap adiknya ,dia juga seorang anak yg sangat TAAT ..dia seorang yg sentiasa berfikiran rasional dan nasihatnya sentiasa membuat aku mnjadi insan yg lebih baik ..selepas bonda tiada almost 90% tanggungjawab yg harus dia jalankan serta pelbagai jenis ujian hidup yg harus dia lalui demi kebahagiaan adik-adiknya ..dan skrg dia juga ditimpa masalah yg sgt besar tapi aku kagum ,kerana disaat aku menelefon suaranya sentiasa gembira dan sgt tenang malah masih dgn lagaknya yg melawak (walaupun air matanya mngkin sentiasa mencurah keluar dibelakang aku adiknya) ..abang aku percaya engkau akan menjadi seorang yg lebih berjaya dari sekarang suatu hari nanti ,terima kasih atas segala kesakitan yg kau tahan demi memberikan kebahagiaan kepada keluarga dan demi menegakkan KEADILAN serta demi MEMPERTAHANKAN LEGASI YG TELAH DITINGGALKAN ..aku yakin kau mampu abang ,kerana Tuhan takkan uji seseorang itu lebih drpd kemampuannya!

“Terima kasih kepada semua yg sentiasa support kami ..kebenaran pasti datang ,keadilan pasti menjelma ..semoga Tuhan permudahkan segalanya Ameen

BARU-BARU ini, mama berpesan kepada semua lapan anak termasuk empat anak tiri serta adik beradik supaya tidak berg4duh dan jangan berebut harta dunia sekiranya berlaku sebarang keja-dian tidak diingini terhadapnya.”

Demikian kata anak tiri kepada pengasas produk kecantikan Dnars Skincare, Faziani r0hban Ahmad, 39, yang men-inggal dunia dalam kem-alangan di Pattani, Thailand.

Ainul Atiya Ahmad Shah Rizal, 18, berkata, ibu tirinya yang dipanggil mama juga meluahkan rasa seolah-olah semakin dekat dengan ar-wah bapanya dan membayangkan jika meni-nggal dunia nanti

Dengan perkembangan terkini, semoga apa hal yang berlaku antara mereka dapat di selesaikan dengan baik

“Kebenaran pasti datang, Keadilan pasti menjelma mummy..”- Ugvt Bapa Tiri, Ini Luahan Anak Lelaki Pengasas Dnars

Anak lelaki kepada pengasas kosmetik Dnars allahy4rh4m Faziani r0hban Ahmad, Mohamed Aqbar Hakim Jasman reda dengan ujian menimpa dirinya.

Perasaan tersebut digambarkan Aqbar menerusi sebuah posting di laman sosial Instagram (IG)nya, sehari sebelum kesnya dibicarakan.

“Mummy…abang minta maaf kerana belum sempat melawat Mummy selepas abg dibebaskan p0lis. Peguam tidak benarkan abang pergi jauh dari kawasan ni, kerana bila-bila masa akan didakwa di mahkamah.

“Mummy, esok abang akan didakwa di mahkamah Jalan Duta. Mummy jangan risau .Abang akan steady untuk hadapi semua cabaran ini,” tulisnya.

Bagaimanapun anak sulung daripada tujuh beradik itu bersyukur kerana ahli keluarga dan sahabat berdiri teguh dibelakangnya memberikan sokongan serta semangat.

“Semua orang berdiri belakang abang. Semua sahabat-sahabat Dnars ada di kiri kanan abang. Semua ahli-ahli keluarga Mummy berdiri belakang abang.Kawan yang betul-betul kawan support habis-habisan.

“Tak mengapalah Mummy, kebenaran pasti datang. Keadilan pasti menjelma. Cahaya keadilan sudah mulai kelihatan walaupun sayup-sayup di hujung terowong. arw4h baik ramai sayang.

“Al-Fatihah untuk bondaku tersayang,” tulisnya.

Aqbar, 20, did4kwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, pada Rabu atas pertudvhan mengugvt bapa tirinya melalui WhatsApp.

Dia bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertudvhan terhadapnya dibacakan di hadapan Majistret S Mageswary.

Tertudvh didakwa men4kutk4n secara jenyah terhadap bapa tirinya, Ahmad Shah Rizal Ibrahim, 43, dengan ugvtan hendak menyebabkan kem4tian iaitu dengan menghantar pesanan ringkas melalui aplikasi WhatsApp dibaca: “Papa igt deh kalau adik ore m4ti, ore g p4ncung belako”.

Siapa Aen Syahera? Selain Menjadi Jutawan di Usia Muda, Ini Biodata Beliau Yang Ramai Tak Tahu

Mungkin ramai yang tidak kenal dengan gadis bernama Aen Syahera ini.

Gadis cantik ini adalah usahawan kosmetik yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang. Dilahirkan di Rantau Panjang, Kelantan, beliau telah mencapai status usahawan berjaya dan menjadi jutawan di usia yang sangat muda.

Berbekalkan wajah yang cantik menawan, Aen Syahera yang kini berumur 27 tahun merupakan pengasas kosmetik jenama Syahera Beauty. Antara produk keluaran syarikatnya adalah Luxury Gold, NAS Syahera Beauty, Mixfruit Luxury, Curve Exclusive (produk detox), Whiterich dan Syahera Scarf.

Biodata Aen Syahera

Nama Penuh: Nurulain Syahirah Binti Mat Hasmuni

Asal: Rantau Panjang, Kelantan

Tarikh Lahir: 9 Disember 1993

Umur: 27 Tahun (2020)

Pendidikan: Diploma Pengurusan Hotel, Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Warganegara: Malaysia

Bangsa: Melayu

Agama: Islam

Status: Menerusi semakan, tidak dijumpai status sebenar Aen samada masih bujang atau sudah berkahwin.

Kerjaya: Usahawan Kosmetik dan Pengasas Syahera Beauty

Produk: Luxury Gold (khusus untuk wanita), NAS Syahera Beauty (kegunaan lelaki dan wanita), Mixfruit Luxury, Curve Exclusive (produk detox), Cream Whiterich, Syahera Scarf

Kejayaan: Pernah dinobatkan sebagai Ikon Festival Wanita Muda 2016 yang telah disampaikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Najib Razak Tun Abdul Razak di PWTC

Instagram: @aensyahera

Fakta Menarik

Mula terjun ke bidang perniagaan dengan menjadi ejen dropship, seterusnya stokis dan akhirnya menjadi founder Syahera Beauty.

Mengasaskan produk kosmetik sendiri pada usia 24 tahun. Mula dikenali ramai apabila muncul dalam video viral bersama Youtuber popular, Syahmi Syazli.

Pernah digelar ‘Gadis Kampung’ suatu ketika dahulu dan sehinggalah produk kosmetiknya menjadi laris serta mendapat liputan di radio THR Gegar dan Majalah Mingguan Wanita.

Kejayaan yang dikecapinya kini bukan bermakna beliau tidak pernah menemui kegagalan.

Antara kata-kata nasihat daripada beliau: “Waktu kita susah takde sorang pun yang datang tolong dan tak akan ada orang yang akan ubah nasib kita kalau bukan diri sendiri.

Buat sesuatu kerja dengan niat ingin bantu family, ubah nasib keluarga untuk lebih senang.”

Antara pengalaman jatuh bangun perniagaan yang tidak boleh dilupai adalah sewaktu COD produk dengan menaiki motosikal di tengah panas sehingga disam4n p0lis kerana tiada lesen memandu.

Dan sewaktu menaiki motorsikal menghantar produk tersebut, tiba-tiba turun hujan dan basah segala jenis produk yang dibawa.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : https://www.hmtpress.allnws.com/, Gempak, Info Meecks, http://limauais.pw/

 

Be the first to comment on "Netizen Bongkar Siapa Aen Syahera, Rupanya Isteri Baru Bapa Tiri Yang Buat Lap0ran Polis?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*