Adik Kecil Ini Menangis Tak Berhenti Bila Dapat Tahu Roy Terkeluar Dari Gegar Vaganza

e-SSM Portal

Bintang Gegar Vaganza 2019 (GV2019) Roy menerima hakikat apabila namanya diumumkan sebagai bintang kelima yang tesingkir. 
Roy berada di tangga terendah apabila menerima markah 55 peratus selepas membuat persembahan lagu Seniman Menangis nyanyian asal Datuk Jamal Abdillah.

Menurut Roy, dia sudah menjangkakan perjuangan dalam GV2019 hanya bertahan setakat minggu kelapan sahaja. “Saya dah agak sebab tahu lagu-lagu saya bukan lagu konsert. Lagu-lagu saya lebih kepada lounge dan tiada cabaran.

“Sepatutnya saya perlu nyanyi lebih baik daripada Datuk Jamal tapi ditambah pula dengan masalah kesihatan, saya terpaksa berjaga-jaga supaya suara tak pecah. “Saya reda dengan apa jua keputusan, mungkin inilah yang terbaik buat saya,” katanya kepada Gempak.

Roy ditemui selepas membuat persembahan konsert minggu kelapan GV2019 yang berlangsung di Auditorium MBSA, Shah Alam pada Ahad.  
Tambah Roy lagi, dia akan kembali membuat persembahan secara busking selepas keluar daripada GV2019.

“Saya masih aktif menyanyi tapi peluang untuk membuat persembahan dah kurang. Sekarang lain, mereka mencari orang yang lengkap pakej.  
“Saya hanya ada patriotik sahaja. Ada juga orang beri tawaran menyanyi tapi tak banyak. Sekarang orang nak yang ada hensem, vokal nombor dua pun tak apa. Saya ni buncit, siapa nak panggil.

“Saya perjuangkan apa yang ada selagi boleh, tepi jalan pun tepi jalan lah. Saya tak kisah menyanyi busking sebab memang dah niat lepas keluar GV2019,” ujarnya lagi.

ANAK KECIL MENANGIS BILA ROY TERKELUAR

GV2019: “Saya Akan Kembali Buat Busking” - Tersingkir Di Minggu Kelapan, Roy Terima Hakikat

Siapa sangka penyanyi veteran ini mempunyai peminat kecil. Memang tidak dinafikan ramai peminat baru Roy adalah dari golongan muda dan golongan anak kecil sebenarnya.

Ketika nama Roy diumumkan untuk tidak berjaya ke peringkat seterusnya Gegar Vaganza, ramai yang sedih termasuk la seorang peminat kecil. Rakaman video ini dikongsikan oleh Roy sendiri di dalam instagram rasmi beliau.

View this post on Instagram

#Repost @astrogempak • • • • • #GempakKongsi : Alolo. Kesian adik ni. Minat sangat dengan @roygegarvaganza6 . Sebak dia bila Abang Roy tersingkir. Tapi teruskan sokong Roy ok. Mana tahu nanti keluar single baru ke. 📽 FB : Anissa Alyssa Full . Terima kasih semua 🙏 #roygv6 #roygv19 #royratnakusquad #roygegarvaganza6 #gegarvaganza6 #gv6 #gegarvaganza2019 #gv2019

A post shared by Roy Gegar Vaganza 6 (@roygegarvaganza6) on

Sumber : GEMPAK / @roygegarvaganza6

Be the first to comment on "Adik Kecil Ini Menangis Tak Berhenti Bila Dapat Tahu Roy Terkeluar Dari Gegar Vaganza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*