“Saya Dinampakkan Bayangan Seorang Wanita Terg4ntung, M4ksiat Yang Saya Buat, ”- Yatt Hamzah

e-SSM Portal

Terdahulu, bekas pelakon Yatt Hamzah dijemput sebagai antara tetamu undangan sebuah rancangan program bual bicara bersama Ustaz Ebit Lew.

Program berkenaan bersiaran di TV Al-Hijrah.

Lalu, Yatt antara lain ada berkongsi kisah penghijrahannya bersama penonton dan mengimbau saat dirinya menerima hidayah

“Saya secara tiba-tiba saya dinampakkan bayangan semua d0sa, segala kesilapan dan m4ksiat yang saya buat sebelum ini dalam sujud tu.

“Dan masa tu saya rasa sangat t4kut saya rasa sangat bersalah sampai beberapa ketika kemudian saya dinampakkan dalam sujud yang panjang tu bayangan seorang wanita terg4ntung yang mana kulitnya disi4t daripada hujung kaki sampai keatas kepala bersama dengan rambutnya sekali dan dipangg4ng dengan api yang sangat m4rak.

“Sangat dasyat apa yang saya nampak sehingga saya tak terkata yang saya ingat saya hanya men4ngis tak berhenti dan kemudian ada satu gelas minuman di tepi wanita itu terus ambil dan teguk tanpa fikir rupanya apa yang diteguk itu adalah n4nah yang menddih dan mengakibatkan segala kerongkong dan seluruh tubuh badannya h4ncur, Iebur.

“Sangat d4syat apa yang saya lihat saya hanya mampu nangis sehinggalah saya lihat dengan jelas wajah wanita itu adalah saya.

“Dan selepas itu saya terus taubat nasuha agar tak ulangi segala m4ksiat dan kesilapan yang saya buat sebelum itu dan semenjak hari itu hingga saat ini tidak ada satu hari yang saya tidak memohon agar Allah ampunkan d0sa saya.

“Kerana saya terlampau banyak sangat d0sa sebagai seorang wanita, sebagai seorang anak, sebagai seorang ibu, sebagai seorang isteri,” luahnya menerusi program yang dikenali sebagai A Bit With Ebit itu.

Dalam pada itu, netizen turut meluahkan rasa terharu dan sedih apabila menonton perkongsian Yatt yang menyentuh jiwa.

Video: Facebook TV Al-Hijrah

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: Media Hiburan

 

Be the first to comment on "“Saya Dinampakkan Bayangan Seorang Wanita Terg4ntung, M4ksiat Yang Saya Buat, ”- Yatt Hamzah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*