Rupanya Dua Pelakon Cantik Ini Anak Pelakon Popular 90an Dan Ayah Mereka Pula Iwan Dangdut

e-SSM Portal

Mesti ramai yang masih ingat lagi dengan Raja Dangdut, Iwan yang kini sudah meninggalkan dunia dangdut dan beralih ke muzik ketuhanan.

Hasil perkahwinan pertamanya dengan pelakon popular 80-an, Allahyarh4m Rosnah Mohd Noor, mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Wan Ramada Putra, Wan Shamira Puteri Octavia dan Wan Shahera Puteri Apreena.

Rupanya dua anak perempuan Iwan yang lebih dikenali sebagai Oktavia Manrose dan Apreena Manrose, kini menyambung legasi ibu bapanya sebagai anak seni.

Kedua-dua pelakon cantik itu kini aktif menerusi slot drama yang ditayangkan di kaca televisyen.

Rupanya ibu mereka juga pernah ‘top’ era 90an

Sementara itu mungkin ramai yang tidak tahu ibu kedua pelakon cantik ini yang sudah men1nggal dunia merupakan seorang pelakon yang dikenali ramai suatu ketika dahulu.

Pelakon popular tahun 1980-an, iaitu Rosnah Mohd Noor, 54, men1nggal dunia pada pukul 2.55 petang Ahad, 4 Ogos 2013 di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dekat sini akibat komplikasi pelbagai penyak1t termasuk kans3r payud4ra.

Sepanjang penglibatannya dalam dunia seni, Rosnah telah berlakon beberapa buah filem antaranya Hantu Siang (1986), Di Ambang Kasih (1984), Aku Yang Berhormat (1983), Esok Untuk Siapa (1982) dan Ribut Di Hujung Senja (1982).

Hasil perkahwinannya dengan penyak1t dangdut Iwan, beliau dikurniakan tiga orang anak iaitu Wan Ramada Agus Putra,24, Wan Shamira Puteri Octavia, 22, dan Wan Shahera Puteri Apreena, 20.

Rosnah turut memiliki seorang cucu yang berusia setahun hasil perkahwinan anak keduanya.

Beliau juga sudah berpisah dengan seorang usahawan iaitu perkahwinan keduanya kira-kira dua tahun sebelum dia men1nggal dunia.

Pasti ramai yang tidak tahu, adik-beradik Manrose ini juga bersaudara dengan adik-beradik Senrose dan Maembong. Ibu mereka adalah adik-beradik. Bapa adik-beradik Maembong pula adalah sepupu ibu mereka.

Apa yang pasti, adik-beradik Manrose, Senrose dan Maembong memang cantik-cantik belaka. Dah macam keluarga The Kardashians.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar via lepat pisang

 

Be the first to comment on "Rupanya Dua Pelakon Cantik Ini Anak Pelakon Popular 90an Dan Ayah Mereka Pula Iwan Dangdut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*