“My Big Miskate,”- Terlelap, Rumah Diana Amir Hampir H4ngus Dij1lat Api

Pelakon dan pengacara, Diana Amir berkongsi detik cem4s apabila rumahnya hampir h4ngus dij1lat 4pi.

Kongsi Diana menerusi Instagramnya, dia akui 4lpa apabila sedang meman4skan sup ayam.

Malah, Diana ketika itu terlelap buat seketika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looking on the bright side 💛✨ . . #poplookootd @poplook

A post shared by D I A N A A M I R (@dianaamir) on

“So what happened was.. I almost bvrn down the house last night..

“Diana nak panaskan sup ayam, and supposedly kena pad4m api lah kan sebelum naik tido.

“My big mistake, i macam “takpe biarkan sekejap panas”, tapi.. keluar je dr dapur i terus lupa I tgh panaskan lauk.. I tutup semua lampu mcm biasa, angkat Khadija yang dah tido naik atas and put her to bed.. Then i trus tido juga,” kongsi Diana. 

Kemudian, pelakon filem 7 Petala Cinta itu mulai kejut suaminya, Mohd Habibbullah  berhubung 1ns1den tersebut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

my boys 🧡 . . @mkhalidmhabib #6monthsold @pokoks.kids #2nddayEid2019 #Eid2019

A post shared by D I A N A A M I R (@dianaamir) on

“I terbangun sebab terdengar Khadija buat bunyi. I’ve been a light sleeper since ada baby2.. So ada bunyi sikit memang I bangun.. Pastu i mcm ada bau something.. Mamai2 so i mcm pelik siapa yg buat bbq.. Kejutkan Habib tanya, “awak ada bau pape tak?”. Dia cakap tak.

“Then suddenly i teringat pasal sup ayam tu. Terus i lari turun bawah , panggil Habib bgtau dia, asap dah tebal sangat kat bawah. Kat dapur memang dah tak nampak apa. But i x nampak ada api. Asap Je

“Habib yg masuk dapur, then i dont know what he did, I lari naik atas sebab Khadija and Khalid dah terbangun nangis cari I 

“I put them back to sleep. I know it was full of smoke downstairs, but theres no visible fire. So, somehow i lega. Kat bilik atas asap mula masuk slow2. “I tutup pintu bilik tido, buka tingkap semua yang ada kat atas. But x boleh turun bawah sebab sangat2 kuat asap dia. Habib is the hero, and I know i can trust him. He releases the sm0k3s by opening all the windows. 

Terkejut akan 1ns1den berkenaan, Diana bergegas membersihkan kawasan dapurnya itu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

waktu2 camni tahan drp nak tido after makan rendang ketupat kuih muih yang adaaa 😅 . . #Eid2019 #teamrayajohor

A post shared by D I A N A A M I R (@dianaamir) on

“This morning bau smok3 still kuat. I kena spring clean. Basuh semua benda, semua fabrics, semua pinggan, lap lantai berkali2.

Bagaimanapun, Diana bersyukur kerana tidak ada keceder4an yang berlaku, sebaliknya hanya barangan dapur  sahaja yang mengalami keros4kan.

“But above all, I’m grateful, Alhamdulillah diberi peluang kedua utk kami. Theres alot of IFs, tapi Allah bagi warning ja. Lain kali penat camana pun check habis2 semua benda sebelum tido, make sure everything is safe.

“I’m thankful Allah kept my family safe this time. It can never happen again. I promise, in sya Allah I akan selalu 4lert benda2 camni. And I hope by sharing this, whoever reading this will make it a life lesson

“In a sec we can lose everything for something so simple. Tutup api. Nak masak tunggu sampai abes. I mean ya we dont have that luxury to always stay in the kitchen and watch our cooking like a hawk because theres so many other things to do. But, dont let that “excuse” get in away of safety,” tulis Diana panjang lebar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So what happened was.. I almost burn down the house last night . . Diana nak panaskan sup ayam, and supposedly kena padam api lah kan sebelum naik tido . My big mistake, i macam “takpe biarkan sekejap panas”, tapi.. keluar je dr dapur i terus lupa I tgh panaskan lauk.. I tutup semua lampu mcm biasa, angkat Khadija yang dah tido naik atas and put her to bed.. Then i trus tido juga . I terbangun sebab terdengar Khadija buat bunyi. I’ve been a light sleeper since ada baby2.. So ada bunyi sikit memang I bangun.. Pastu i bau something.. Mamai2 so i mcm pelik siapa yg buat bbq.. Kejutkan Habib tanya, “awak ada bau pape tak?”. Dia cakap tak . Then suddenly i teringat pasal sup ayam tu. Terus i lari turun bawah , panggil Habib bgtau dia, asap dah tebal sangat kat bawah. Kat dapur memang dah tak nampak apa. But i x nampak ada api. Asap Je . Habib yg masuk dapur, then i dont know what he did, I lari naik atas sebab Khadija and Khalid dah terbangun nangis cari I. I put them back to sleep. I know it was full of smoke downstairs, but theres no visible fire. So, somehow i lega. Kat bilik atas asap mula masuk slow2. I tutup pintu bilik tido, buka tingkap semua yang ada kat atas. But x boleh turun bawah sebab sangat2 kuat asap dia. Habib is the hero, and I know i can trust him. He releases the smokes by opening all the windows. . This morning bau smoke still kuat. I kena spring clean. Basuh semua benda, semua fabrics, semua pinggan, lap lantai berkali2. But above all, I’m grateful, Alhamdulillah diberi peluang kedua utk kami. Theres alot of IFs, tapi Allah bagi warning ja. Lain kali penat camana pun check habis2 semua benda sebelum tido, make sure everything is safe . I’m thankful Allah kept my family safe this time. It can never happen again. I promise, in sya Allah I akan selalu alert benda2 camni. And I hope by sharing this, whoever reading this will make it a life lesson . In a sec we can lose everything for something so simple. Tutup api. Nak masak tunggu sampai abes. I mean ya we dont have that luxury to always stay in the kitchen and watch our cooking like a hawk because theres so many other things to do. But, dont let that “excuse” get in away of safety

A post shared by D I A N A A M I R (@dianaamir) on

Lalu, netizen turut bimbang akan perkara itu dan menasihati pelakon itu agar lebih berhati-hati di masa akan datang.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: IG Diana Amir via MH

 

Be the first to comment on "“My Big Miskate,”- Terlelap, Rumah Diana Amir Hampir H4ngus Dij1lat Api"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*