“Berikanlah Aku Pahala Di Atas Mus1bah Ini & Gantikanlah Aku Sesuatu Yang Lebih Baik”- Heliza Helmi Titip Doa Buat Bella, Ramai Artis Beri Sokongan.

0
46

Kontr0v3rsi yang melanda tidak akan reda jika semua pihak cuba menegakkan kebenaran.

Mengadu dan kembali kepada Sang Pencipta, Heliza Helmi juga ada menitipkan doa buat Bella Astillah dalam menghadapi dug4an yang maha berat dalam hidupnya.

Perkongsian tersebut ditinggalkan Heliza menerusi ruangan komen di posting terkini Bella di Instagram.

HasbunaAllah Wa Ni’mal Wakeel. Cukuplah Allah bagi kami. Banyakkan baca doa : Inn4lillahi Wa Inn4 Ilaihi Roj1un, Allahumma ajurni fi musib4ti wa akhlifli khairan minha.

“Ya Allah berikanllah aku pahala di atas musib4h ini datang gantikanlah aku sesuatu yang lebih baik. Aamiin. NI DOA UMMU SALAMAH. Very Powerful DOA. In sha Allah,” tulis Heliza.

 

Pada masa sama, ramai juga rakan selebriti memberi komen di entri berkenaan.

Bagaimanapun, komen yang diberikan penyanyi Sufian Suhaimi yang turut memberi sokongan moral menjadi lain apabila ada nerizen membayangkan seolah-olah penyanyi itu cuba untuk masuk ‘line’.

Meninggalkan komen “hang in there. We all love you”, netizen mula membuat spekvlasi.

Nasihat dari seorang yang pernah melalui perkara hampir sama , Intan Salleh ..

Amira Othman & Elvina  juga mendoakan yang baik-baik

Datin Eina Azman & Nad Zainal juga mendoakan agar Bella kuat …

Pelakon Mimi Lana & Penyanyi Shiha Zikir turut memberi ucapan semangat..

 

Apapun, buat Bella, Allah menguji hambanya sesuai dengan kemampuan.

Uji4n adalah hadiah daripadaNya kepada hamba terpilih, dalam uji4n, Allah sertakan pertolongan seperti yang dinyatakan dalam surah Al-Baqarah: 214.

Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (uji4n dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu sebelum kamu? mereka telah dit1mp4 kep4paan (kemvsnahan harta benda) dan ser4ngan peny4kit, serta digonc4ngkan (dengan anc4man bah4ya mvsuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman yang ada bersamanya: “Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?” Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah).”

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: mediahiburan / newscoviral.com via beritasteady

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here