Aliff Syukri ber4ng terp4lit kontr0versi k4ntoi cur4ng, ajar netizen “Ini Aliff Aziz, ini Aliff Syukri”

GARA-gara kontr0v3rsi panas yang melanda penyanyi Aliff Aziz, usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman turut terkena tempiasnya.

Menerusi satu video, Aliff Syukri dengan r1ak wajah yang ber4ng memegang sekeping kertas bersaiz lebih besar daripada mukanya yang memaparkan potret wajah Aliff Aziz.

“Ini Aliff Aziz… ini Aliff Syukri… ini Aliff Aziz… ini Aliff Syukri. Korang tahu tak membezakan antara Aliff Aziz dengan Aliff Syukri?

“Sekarang saya ajar anda dan ikut apa saya cakap,” kata usahawan itu berulang kali pada pagi Rabu, sambil menunjukkan dirinya dan potret Aliff Aziz secara bergilir sambil menyebut nama kedua-duanya.

 

 

Aliff Syukri memegang potret wajah yang bersaiz lebih besar daripada mukanya memaparkan wajah Aliff Aziz.

Aliff Syukri membuat video berkenaan susulan ramai yang keliru sehingga mengaitkan beliau dengan kontrov3rsi yang men1mpa Aliff Aziz.

Disebabkan kekel1ruan itu, netizen melemp4rkan kata-kata c4cian terhadap setiap posting beliau di laman sosial.

“Cuba tengok gambar betul-betul kan berbeza hidung, gigi, mata semua. Saya buat video kerana penat dengan c4cian dan makian natizen pada setiap posting saya,” ujarnya dengan nada kesal.

Beliau bagaimanapun mendoakan kebahagian rumah tangga Aliff Aziz meskipun suami kepada penyanyi Bella Astillah dih1mp1t kontrov3rsi. 

“Saya doakan Aliff yang ini semoga berbahagia ke jannah. Jangan kec4m orang, jangan kuutuk orang. 

“Kalau kena batang hidung sendiri, baru anda tahu. Doakan yang baik-baik saja,” ujar Aliff Syukri.

Video yang dimuat naik Aliff Syukri mengund4ng pelbagai reaksi netizen termasuk yang menyifatkan ia lucu.

“Datuk… datuk… lawak tau tak. Adoi, tergelak aku,” komen seorang netizen.

“Kerana seorang Aliff habis satu malaysia punya Aliff kene tempias. Bagus video macam ni siap cetak gambar beza kedua-duanya,” ujar seorang lagi netizen.

Nama Aliff Aziz tidak pernah sunyi dengan kontrov3rsi dan terbaharu penyanyi lagu Sayang Sayang itu did4kwa cur4ng buat kali ketiga apabila tular foto miripnya yang tidak berbaju bersama seorang gadis berpakaian s3ksi tersebar di laman sosial.

Selain Aliff Syukri yang turut menerima kesan daripada kontrov3rsi itu, penyanyi, pelakon dan pengacara Alif Satar juga meng4lami n4sib yang sama apabila menerima kr1t1kan dan kec4man netizen di laman sosial.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: mStar

 

Be the first to comment on "Aliff Syukri ber4ng terp4lit kontr0versi k4ntoi cur4ng, ajar netizen “Ini Aliff Aziz, ini Aliff Syukri”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*