Mia Ahmad Digel4r ‘Makcik’ Gara-gara Pakai Tudung Labuh. Ini Kata-kata Padv Darinya

Walau bagaimanapun, dia tetap aktif di media sosial dengan berkongsi perkembangan hariannya bersama keluarga bagi mengub4ti kerinduan peminat terhadapnya.

Penampilan Mia Ahmad kini juga kerap mendapat pujian kerana dia dilihat tampil memakai pakaian labuh serta menutup aur4t.

Buat benda baik pun kena kec4m

Namun, menerusi perkongsian terbaru pelakon tersebut di Instagram, dia memaklumkan yang ada sesetengah net1zen mengatakan penampilannya yang bertu’dung labuh seperti makcik-makcik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Bukan nak nampak baik

Namun begitu, menerusi ruangan kapsyen, Mia atau nama sebenarnya Samihah binti Ahmad Baderi memaklumkan apa yang dipakai adalah kerana Allah S.W.T.

Walaupun ada mulut jah4t mengatakan apa yang dilakukan tidak akan kekal lama, namun apa yang dilakukan adalah untuk menjadi lebih baik bukannya mahu terlihat baik.

“Sorry, I dress for Allah…”

Ada yang cakap I takkan istiqomah.. ada yang cakap husband I takkan support. I kuatkan hati cuz I know I did the right thing. For the s4ke of Allah. I tahu I tak baik, I ubah cara pemakaian untuk jadi lebih baik bukan untuk nampak baik,” tulisnya.

Biar macam makcik asal avrat terjaga

Perkongsian yang dibuat oleh Mia Ahmad itu telah mendapat resp0n yang pelbagai daripada warganet. Rata-rata mereka meminta pelakon itu mengab4ikan sahaja mulut-mulut jah4t tersebut kerana apa yang dilakukan kini sangat baik.

Mereka juga mendoakan agar dia terus istiqomah dan terus melakukan perubahan yang baik untuk diri sendiri serta orang disekelilingnya.

Suka tengok look Mia yang sekarang

Semoga terus istiqomah Mia

Niat baik Allah akan permudahkan

Nampak cantik di mata suami & Allah lebih baik

Hijrah ke arah kebaikan pasti Allah suka

Sumber: Instagram Mia Ahmad

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : OMM