“Dia Masih Menyesuaikan Diri”- Rihana Petra Dah Mula Masukkan Ismail Leon Ke Sekolah Tadika

Ratu cantik Moscow yang juga merupakan bekas isteri Sultan Muhammad V, Rihana Petra berkongsi kisah hidup anaknya, Ismail Leon yang kini sudah melangkah ke sekolah tadika.

Menerusi laman sosial Instagram, Rihana atau nama asalnya Oxana Andreevna Voevodina, 30, memuat naik foto karenah anak tungg4lnya itu ketika berada di tadika.

Menurut Rihana, walaupun Leon baru berusia tiga tahun, Leon sudah pandai belajar menulis namanya sendiri sejak dimasukkan ke pra-sekolah “Mari bersama-sama menyelami dunia kanak-kanak.

Menerusi hantaran dikongsikan di laman Instagram Rihana yang juga bekas isteri kepada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V, dilihat wanita berusia 30 tahun itu menyatakan dia cuba untuk mendalami dunia anaknya itu.

“Mari bersama-sama menyelami dunia kanak-kanak. Apa yang ada? Ada ibu, mainan kegemaran, taska yang selesa, rutin harian dan kemudiannya tadika bermula segala-galanya berubah.

Ada apa? Ada ibu, mainan kegemaran, taska yang selesa, rutin harian, kemudian tadika bermula dan segala-galanya berubah.

“Terdapat tempat yang tidak dikenali, makcik yang pelik, mainan yang p3lik, makanan yang berbeza dan yang paling penting, tiada ibu di sekeliling.

Sudah tentu, ini memberi tek4nan kepada si kecil. Dan mereka mengambil masa untuk menyesuaikan diri,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Tambahnya lagi, Leon masih menyesuaikan diri walaupun akan menangis ketika berada di pintu masuk sekolah tadika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Voevodina Oksana (@rihanapetra)

Bercerita lanjut, Rihana berkata anaknya itu masih menyesuaikan diri pergi ke tadika walaupun pada awalnya hanyalah pergi untuk setengah hari sahaja. Tetapi, lain pula pada kali ini di mana Leon kini hadir ke taska untuk sepanjang hari dan ia menyebabkan rutin hariannya sebelum ini terganggu.

 “Leon masih menyesuaikan diri dengan tadika. Dulu dia pergi tadika separuh hari, sekarang dia pergi sepanjang hari.

Dia terpaksa melepaskan tidur petangnya, jadi rutin hariannya sebelum ini sudah terganggu. Dan sekarang pagi kami bermula dengan kata-kata yang dia tidak mahu pergi ke tadika.

“Ya, dan dia juga menangis di muka pintu seperti kebanyakan kanak-kanak lain, saya rasa.

Tetapi sebaik sahaja pintu ditutup di belakang saya, semuanya baik-baik saja dan pada waktu petang Leo tidak mahu men1ngg4lkan tadika pula.

Lagipun, tadika itu sangat menarik, dia mendapat banyak aktiviti dan banyak kawan,” ujarnya.

Rihana berkata, dia menghadapi kesukaran ketika mendaftar anaknya memasuki tadika dan dia terpaksa menyenaraikan kaedah yang perlu dilakukan olehnya agar Leon terbiasa dengan rutin baharunya itu.

Antara aktiviti yang dilakukan oleh Rihana adalah seperti meluangkan masa bersama Leon pada hujung minggu bersama keluarga rakan-rakan anak lelakinya, dilar4ng tidur pada waktu siang, bercerita mengenai tadika dan melakukan banyak aktiviti bersama.

Sementara itu di ruangan komen, rata-rata wargamaya dari Malaysia memuji wajah comel Leon yang berdarah campuran Rusia dan Malaysia.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber: Instagram @rihanapetra, Gempak, OMM