Neelofa Umum Jual Inai Di Shopee, Stokis Dan Agen Kec3wa Kena ‘Tik4m Belakang’

Kalau sebut tentang produk inai, pastinya ramai yang akan teringat tentang inai yang dikeluarkan oleh selebriti terkenal, Neelofa. Mana tidaknya, pelbagai kontr0versi yang berlaku sebaik sahaja produk tersebut dilancarkan di mana ada pelbagai reaksi diberikan oleh pelanggan yang telah membelinya.

Umum mengetahui pelakon, pengacara dan usahawan tersohor iaitu Noor Neelofa telah memasarkan produk inai diberi nama Innai Nunha sehingga telah meraih pelbagai reaksi di kalangan warganet.

Baru-baru ini pula, nama Neelofa sekali lagi menjadi sebutan apabila satu IG Story yang dimuatnaik di Instagram miliknya menjadi bualan ramai. Menerusi gambar yang dimuat naik itu, Neelofa merakamkan gambar produk inai tersebut dan memberitahu ianya boleh dibeli di platform Shopee.

Pengumumannya itu kemudian menimbulkan rasa kurang senang netizen terutamanya para agen dan stokis yang menjual produk tersebut. Menurut mereka, tindakan Neelofa itu seakan-akan cuba ‘tik4m belakang’ para agen dan stokis serta boleh membuatkan jualan mereka terj3jas pada akhirnya.

Neelofa umum HQ Innai Nunha jual di Shopee

Terbaharu, perkongsian InstaStory usahawan berusia 33 tahun itu sekali lagi menarik perhatian ramai pihak terutama pihak ejen dan stokis produk inai keluarannya.

Menerusi perkongsian tersebut, dilihat Neelofa memberitahu kepada orang ramai bahawa mereka boleh membeli produk inai tersebut di Shopee Innai Nunha HQ dengan harga RM35/kotak.

Apa guna ada stokis dan ejen kalau HQ buka jualan di Shopee?

Ekoran itu,  ramai dilihat tidak berpvas hati apabila Neelofa membuka platform dalam talian baharu iaitu Shopee bagi menjual  produk inai miliknya. Kebanyakan yang tidak berpvas hati tersebut adalah barisan stokis dan ejen Innai Nunha di mana ia dikatakan akan menganggu hasil jualan mereka.

Mana tidaknya, bukan mudah untuk ejen dan stokis mahu menghabiskan stok yang dipegang oleh mereka sekiranya pihak HQ mula menjual produk tersebut. Malah, ada di antara mereka terpaksa repacking semula inai dalam kotak tersebut hanya disebabkan sachet tidak mempunyai cetakan gambar.

“Apa guna ada stokis and agents kalau HQ buka jualan untuk HQ dekat Shopee. Tamak. Lepas tu kisah seller dapat pack yang kena repacking inai dalam casing sendiri. Sebab sachet tak print macam dalam gambar ini. Kalau den (saya) dapat stok yang kena repacking sendiri and nak jual mesti rasa tak confident.

“Apa punya HQ la buat benda tak habis macam tu. Kesian seller. Belajar-belajarlah dari kesilapan orang lain. Dah beberapa kali dah ceritanya.”tulis pengguna dikenali Ija Juhari.

Kesian ejen teran1aya modal beribu-ribu

Perkongsian tersebut juga mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen mengatakan tindakan Neelofa seperti ‘men1kam belakang’ ejen dan juga stokis produknya sehingga terpaksa mengeluarkan modal beribu-ribu ringgit.

Mereka turut berpendapat bahawa hal ini tidak sepatutnya terjadi kerana akan menjejaskan jualan stokis dan agen yang bertungkus lumus memasarkan produk tersebut.

Bahkan para agen dan stokis juga menganggap ianya akan menganggu jualan mereka untuk menghabiskan stok yang sedia ada pada mereka. Keputusan Neelofa membuka jualan di platform Shopee juga dikatakan akan menyukarkan mereka apabila HQ sendiri sudah mula menjual produk tersebut dan bers4ing dengan para agen dan stokis.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut memberikan reaksi negatif melihat perkongsian tersebut. Malah ada juga netizen yang berkongsikan kesukaran mereka untuk menjual produk tersebut dan berasa meny3sal menjadi agen dan stokis.

“Kesian agen dia. Teraniaya modal beribu-ribu.”

“Nasib tak terjeb4k jadi agen. Cukup lah jual produk susu pisang dulu…”

“Tam4knya, kesian agen-agen. Dah kes an1aya ni.”

Masa jadi ejen untuk produk Kucate pun cakap b3lit-b3lit, sama juga susu pisang…

Malah, ada yang mended4hkan diri mereka turut terj3rat semasa mahu menjadi sebahagian daripada ‘ahli keluarga’ produk Kucate and Nilofa milik keluarga Neelofa dengan mengatakan am4ran yang diberikan adalah berb3lit-b3lit.

Dari dulu lagi dia tak pandai berbisnes

Apa-apa pun, dia k4lis benda negatif

Sehingga kini, tiada sebarang kenyataan dan penjelasan  daripada Neelofa ataupun mana-mana pihak terlibat mengenai isu ini.  Berkemungkinan juga usahawan itu k4lis kepada komen-komen dan tidak mempunyai masa bagi memikirkan sesuatu yang remeh seperti ini.

Sumber: Facebook Ija Juhari, Instagram @neelofa

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: HCL, OMM

Be the first to comment on "Neelofa Umum Jual Inai Di Shopee, Stokis Dan Agen Kec3wa Kena ‘Tik4m Belakang’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*