Wow g4gah ber4ni! Abang askar suruh mak ayah merisik selepas 3 hari kenal gadis di TikTok, pertama kali jumpa terus dukung! – “Mula-mula dia menjerit”

SESI fotografi perkahwinan pastinya ditunggu-tunggu buat pasangan pengantin baharu untuk dijadikan sebagai kenang-kenangan.

Seorang pengantin lelaki berpakaian seragam t3ntera menjadi perhatian di media sosial kerana keg4gahannya mendukung wanita yang baru dikahwininya.

Bukan sekadar mem1kul pengantin perempuan menaiki bukit yang cur4m, malah dia juga perlu melalui kawasan batu di tepi sungai demi mendapatkan sudut fotografi yang terbaik.

Mohammad Faiz Fitri Faizi berkata, sesi fotografi itu dilakukan di sebelah petang pada hari pernikahannya 24 September lalu.

Pemuda berusia 24 tahun itu memberitahu, mereka melakukan penggambaran di Hutan Lipur Bukit Bakar di Machang, Kelantan yang menjadi tumpuan riadah penduduk setempat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Kawasan di situ berb4tu, hutan dan ada sungai. Isteri pula pakai kasut tumit t1nggi dan bajunya labuh, jadi saya dukunglah dia buat pertama kali.

“Tak nak isteri jatvh tergolek sebab kawasan l1cin, saya dukung je la. Lagipun saya dah biasa menjal4ni latihan fizikal angkat beb4n berat.

“Sebelum ini saya pernah angkat kawan beratnya 80kg dan p1kul di bahu. Berat isteri 60 kilogram (kg), ringan je senang angkat,” katanya kepada mStar.

pengantin dukung bini 5

Faiz dan isteri bern1kah pada 24 September.

Lebih mesra disapa Faiz, katanya, dia mem1kul isterinya di belakangnya kerana b1mbang berlakunya sesuatu kej4dian tak d1ingini.

“Kalaulah terj4tuh ke depan, saya akan j4tuh dahulu. Tapi saya tahu macam mana cara nak l4nding. Dukvng dia di belakang kurang ber1siko.

“Mula-mula isteri menj3rit t4kut j4tuh masa saya dukung dia. Tapi saya jaga betul-betul. Alhamdulillah okay, sesi fotografi berjalan lancar,” ujarnya yang berasal dari Kota Bharu.

pengantin dukung bini 3

Sesi fotografi di Hutan Lipur Bukit Bakar.

Siapa sangka jejaka yang berkhidmat sebagai t3ntera selama enam tahun itu hanya bersemuka dengan isteri pada hari perkahwinan selepas mula berkenalan pada Januari tahun ini.

“Saya dan isteri bertemu jodoh di TikTok. Tapi masa tu saya bertugas di Sibu, Sarawak. Dia pula di Kelantan, memang kami tak pernah berjumpa.

Saya minta tolong mak, abah carikan jodoh, last-last saya sendiri jumpa jodoh di TikTok. Saya nak halalkan jadi isteri

MOHAMMAD FAIZ FITRI FAIZI

“Kami kenal 7 Januari, tiga hari selepas tu pada 10 Januari saya minta keluarga saya hantar rombongan untuk merisik dan kami bertunang pada Februari.

“Sepanjang tempoh itu kami hanya video call. Kami jumpa pertama kali masa nak kahwin hari tu, terus dukung isteri di sebelah petang untuk fotografi,” ujarnya.

pengantin dukung bini 6

Mula mengenali antara satu sama lain di TikTok.

Menurut Faiz, dia sememangnya sudah beraz4m untuk mendirikan rumah tangga pada tahun ini.

“Saya minta abah dan mak tolong carikan calon isteri. Memang saya beraz4m nak kahwin tahun ini. Tapi bila dah kenal dengan isteri saya di TikTok, saya terus berkenan.

“Saya minta tolong mak, abah carikan jodoh, last-last saya sendiri jumpa jodoh di TikTok. Saya nak hal4lkan jadi isteri,” ceritanya mengenai isteri, Wan Suria Najihah Wan Rukeman yang berusia 18 tahun.

pengantin dukung bini 4

Azam Faiz untuk berkahwin tahun ini tertunai.

Dalam pada itu, pemuda ini juga berkebol3han memasak malah sering memasak sambil membuat panggilan video bersama bakal isterinya yang ketika itu berjavhan.

“Dari dulu saya boleh mas4k seperti tom yam, ayam mas4k merah, ayam mas4k kunyit dan mas4k cili api. Saya lebih suka mem4sak daripada membeli.

“Hari pertama kahwin, saya masak tom yam ayam untuk satu keluarga isteri. Alhamdulillah, mereka pvji masakan saya. Seronok tengok mereka happy,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Mstar

Be the first to comment on "Wow g4gah ber4ni! Abang askar suruh mak ayah merisik selepas 3 hari kenal gadis di TikTok, pertama kali jumpa terus dukung! – “Mula-mula dia menjerit”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*