H4ncur H4ti Neelofa

PETALING JAYA – Sejak video seorang anak istimewa kurang upaya (OKU) Sindr0.m D0.wn dikenali sebagai Bella yang didakwa did3.ra pengasuhnya tul4r, ramai golongan selebriti tampil menzahirkan simpati terhadap penderitaan dan perbuatan tiada perike.manusiaan tersebut.

Terbaharu, selebriti popular, Neelofa turut berkongsi keped.ihan hatinya dengan situasi yang menimpa kanak-kanak mal4ng itu.

Menurut Neelofa, 32, kese.ngsaraan yang menimpa Bella adalah sangat tidak berperikemanusiaan dan tidak sepatutnya berlaku kepada seorang kanak-kanak apatah lagi anak syurga yang tidak berd0.sa.

“Baru sahaja tonton video adik Bella dan hati saya h4ncur berkec4i.

“Perkara ini sangat tidak berperike.manusiaan dan kanak-kanak tidak seharusnya dilayan dengan sebegitu rupa,” ciap pemilik nama penuh Noor Neelofa Mohd. Noor itu dalam Twitter malam tadi.

Tambah bekas pengacara Next To Neelofa itu, dia juga berdoa agar keadilan dapat ditegakkan untuk pihak Bella.

“Semoga keadilan berpihak kepada Bella dan saya harap awak akan segera sembuh sayang,” tulisnya lagi.

TANGKAP layar ciapan Neelofa tentang kanak-kanak mala.ng, Bella.

Dalam ciapan sama, rata-rata netizen turut meminta isteri kepada pendakwah bebas, Haris Ismail itu menghulurkan bantuan kepada Bella.

“Harap awak boleh bantu Bella dari segi raw4.tan. Semoga dipermudahkan insya-Allah,” tulis seorang pengguna Twitter.

Sebelum ini, beberapa selebriti tanah air seperti Nad Zainal dan Erra Fazira turut bersuara dan tampil dengan tanda pagar #JusticeForBella tentang isu pend3.raan kanak-kanak malang serta mahu pelakunya dih3ret ke muka pengadilan demi keadilan dan kesedaran umum.

Minggu lalu, sebuah video berdurasi 1 minit 31 saat dimuat naik seorang aktivis sosial, Mona Din tular dalam media sosial memaparkan Bella ditemui dengan kesan mel3.cur dan bern4,nah teruk teruk pada d4da, lega.n, leher dan p4ha.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : theupdatenews24.com

 

Be the first to comment on "H4ncur H4ti Neelofa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*