“W4s-W4s Sikit. Takvt Dia Beli D*dah” – Wardina Safiyyah Terk1lan Ded4h Keadaan Benjy Semasa Di L0kap

Wardia Safiyyah bersyukur kerana sebelum ini dia dah membantu tak tak pernah sesekali menyisihkan Benjy Ibrahim semasa allahy4rh4m menghubunginya sebelum ini.

Kata Wardina, dia sangat sed1h dengan pemergian Benjy dan memahami kesus4han a.rwah yang menanggung d.erita bersendirian di p.enjara Indonesia.

Foto: IG

“Memang waktu dia hubungi saya untuk bantuan, saya ada was-was s.ikit. T.akut dia beli d.adah. Benjy tunjuk bil h0sp1tal. Sebab h0sp1tal sana tak bayar untuk orang bukan warga negara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wardina Safiyyah Official (@wardinasafiyyahofficial)

“Tak banyak pun sebenarnya. Benjy terp4ksa pinjam duit ta.hanan lain dan kalau tak bayar ikut masa, dia dib.elasah. Dia sangat terdes4k. Bukan mudah nak mengem1s pada orang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wardina Safiyyah Official (@wardinasafiyyahofficial)

“Saya taklah terk1lan sangat kerana saya dapat juga bantu Benjy dan tidak sis1hkan dia.

“Disebabkan itulah, dia cakap terima kasih kerana tidak sis1hkan dia seperti orang lain. Sed1hnya. Dia meningg.al sendirian tanpa keluarga di negara lain. Moga Benjy tenang di sana,” katanya seperti dipetik di Harian Metro.

Wardina juga ada berkongsi cebisan rasa tulisan Benjy yang sangat menyentuh perasaan.

“Cebisan rasa Benjy dalam pen.jara. Dia menulisnya dengan begitu baik. Penguasaan bahasa inggerisnya cemerlang. Itulah saya memilih untuk kekal mengingatinya.

“Saya kenal Benjy mula-mula masa berlakon bersama dalam telefilem Kepulangan arahan Subaimi Baba. Innalillahiwainnailaihirajiun. Allahummafirghlahu warhamhu wa’afini wa’fuanhu.”

Al-fatihah untuk Benjy.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Cari

 

Be the first to comment on "“W4s-W4s Sikit. Takvt Dia Beli D*dah” – Wardina Safiyyah Terk1lan Ded4h Keadaan Benjy Semasa Di L0kap"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*