Lelaki Ini Cakap Sesuatu H1na TMJ Siap Ajak Datang Rumah, Pembantu Gerai Buah-Buahan Ini Terima P4dah

Akibat memuat naik video video berbaur pengh1n4an terhadap Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) di laman Instagram, seorang lelaki berusia 31 tahun ditahan oleh pihak p0lis pada malam semalam.

Memuat naik video berunsurkan pengh1n4an

Menerusi lapan video yang telah dimuat naik oleh Amirul__naito di akaun Instagram, memaparkan lelaki berkenaan telah mengeluarkan kata-kata k3sat serta mengh1n4 institusi diraja.

Jelasnya lagi, dia mengatakan bahawa Kerabat Diraja Johor telah menjanjikan sesuatu, namun dia tidak menerimanya sehingga sekarang.

Kalau aku salah aku dah kena tangkap. Sekarang ni aku maki g1la-g1la sebab aku tak salah. ugvt4n-ugvt4n Sultan aku tak pernah takut. Sikit pun aku tak takut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muhammad Amirul@M.R.N (@amirul_naito)

Pakai otak jangan pakai kepala lutut. Aku sentiasa mencari aku salah ke tak, aku g1la ke tak.

Individu berkenaan juga telah memberikan nombor telefonnya untuk dihubungi serta mengatakan bahawa dirinya tidak takut dengan am4ran serta bersemuka dengan TMJ atau kerabat diraja yang lain.

Kau tak puas hati dengan aku ambil nombor aku ni. Aku tak takut. Kau datang sini Ayer Hitam.

Pernah dikenakan huk.uman pada sebelum ini

Menurut Ketua p0lis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, pihak p0lis telah menerima sebanyak 10 laporan p0lis berhubung dengan video tersebut yang tular di Facebook dan juga Instagram sejak dari semalam.

Susulan daripada itu, pembantu gerai buah-buahan berkenaan telah dita.han pada pukul 9.30 malam di kediaman rumahnya di Ayer Hitam, Batu Pahat, Johor.

Sepertimana sedia maklum semalam banyak sudah diviralkan ‘posting’ menerusi lama Instagram seorang individu bernama Amirul Naito, ada ‘posting’ dibuat individu tersebut.

Ujarnya lagi, individu berkenaan telah mengunakan perkataan-perkataan yang tidak elok serta berunsurkan pengh1n4an terhadap Tunku Mahkota Johor.

Walau bagaimanapun, hasil siasatan mendapati suspek sebenarnya pernah dikenakan huk.uman atas k3salahan yang sama pada tahun 2017 dan pada 2020.

Individu terbabit mempunyai rekod jen4y4h sebelum ini, pernah ditangkap dibawah Seksyen 506 Kanun k3seksaan kerana ugvt4n jen4y4h dan Seksyen 427 Kanun yang sama kerana khianat.

Sumber : Kosmo, amirul_naito

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : https://kisahbena.com/