Runner temui aj4l di jalan raya selepas banyak kali b4iki, tukar motor! Isteri terg4mam lihat foto suaminya terbaring k4ku sehari selepas habis p4ntang

SUDAH empat tahun berlalu, tapi rasa pi.lu dalam hati wanita berusia 27 tahun ini tak siapa yang tahu.

Menurut Nor Hafizah Hilmi, dia sendirian membesarkan anak selepas suaminya, Danny Fahrul Syah Wahyu Hermanto men1ngg4l dunia dalam satu kem4lang4n pada 4 Julai 2017.

Lebih pe.rit, kejadian itu berlaku sehari sebelum ulang tahun kelahirannya, malah dia pada ketika itu baru 45 hari melahirkan cahaya mata pertama.

Mesra disapa Hafiza atau Eb, dia ketika dihubungi mStar sempat memperincikan semula kisah itu yang disifatkan sebagai detik duk4 dalam hidupnya.

“Suami bekerja sebagai runner, dia hantar dokumen di Serdang (Selangor) pada waktu itu. Ketika kejadian, saya tengah masak.

@eyzaa_eb

Sejenis tak boleh move on .. walaupon dah 4tahun husband meninggal .

♬ Mungkin Hari Ini Esok Atau Nanti – Anneth

“Saya tak perasan orang dah mula hantar mesej ucapan takziah sehinggalah dihubungi p0lis. Kemudian baru saya tengok telefon, saya nampak orang hantar gambar jen4zah suami terbaring atas jalan raya.

“Saya macam tak percaya, rasa macam mimpi. Dalam keadaan berpantang, saya dengan baby kecil dibawa oleh kakak dan abang ipar ke lokasi kejadian.

“Tapi masa tu jen4zah sudah dibawa menaiki trak p0lis, kemudian saya ke h0sp1tal Serdang untuk buat pengec4man. Difahamkan suami terlelap ketika menunggang sebelum terba.bas, ” imbasnya.

hafiza

arw4h sempat menjaga puteri sulungnya selama 45 hari sahaja.

Menurut Hafiza, sukar untuk dia menerima hakikat memandangkan kejadian berlaku dalam tempoh setahun perkahwinan mereka.

Malah katanya, ia bukanlah kejadian kem4lang4n pertama melibatkan arw4h suaminya.

Saya akan tenung dan pe.luk anak, itu saja yang saya boleh buat untuk hilangkan rindu.

HAFIZA

“Saya memang tak sangka nak jadi macam ni. Dia dah tiga ke empat kali kem4lang4n sebelum itu. Dah banyak kali baiki motor dan tukar motor.

“Kalau diingat balik, saya pun tak sangka yang ia berlaku sehari sebelum birthday saya. Sejak suami men1ngg4l, saya memang tak sambut birthday.

“Ketika kejadian, anak kami baru 45 hari dilahirkan. Suami tunggu setahun, dia memang nak anak perempuan. Tapi dia sempat jaga selama 45 hari saja.

“Sepanjang tempoh itu, memang dia yang jaga dan tidurkan anak. Sekarang anak kami dah berusia empat tahun, ” kata Hafiza yang kini menetap di Gombak.

hafiza3

Anak pasangan itu kini berusia empat tahun.

Imbasnya lagi, anak tunggal mereka diberi nama Shaheiza Zahra Keisha yang juga idea allahy4rh4m sendiri.

“Suami yang bagi nama, dia nak ada tiga perkataan dalam nama tu, sama seperti nama dia juga. Sampai sekarang dalam bilik penuh dengan gambar arw4h.

“Saya cerita pada anak, inilah ayah. Anak pun dah faham ketiadaan ayahnya, ” ujarnya seb4k.

Suami Hafiza men1ngg4l dunia ketika dia baru 45 hari melahirkan puteri sulungnya pada 2017.

Hafiza kini membesarkan anaknya sendirian.

Selain menjaga anak, Hafiza kini turut menjaga ibunya, warga emas berusia 60-an yang mengh.idap str.ok sejak setahun lalu.

Sebelum ini, Hafiza menjalankan perniagaan makanan di pasar malam, namun operasi terjejas dek pandemik c0v1d-19 sebelum dia mula berniaga kecil-kecilan di rumah.

“Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kami dah tak berniaga pasar malam. Lepas tu saya jadi beautician. Tapi tak berani terima pelanggan ke rumah sebab mak tengah s4kit, berisiko.

hafiza2

Hafiza kini berniaga puding buah untuk menyara keluarga.

“Sejak minggu lepas saya jual puding buah. Kalau ada tempahan, saya juga buat nasi kerabu, nasi dagang dan nasi berlauk sebagaimana yang kami jual di pasar malam sebelum ini, ” ujarnya.

Dalam pada itu, Hafiza turut berterima kasih apabila ramai netizen memberikan sokongan selepas dia berkongsi kisah duk4 itu menerusi satu bingkisan video di aplikasi TikTok.

“Saya terharu ramai yang ucap takziah walaupun dah lama kejadian ini. Ramai yang bagi semangat.

“Nasihat saya kepada mereka di luar sana, hargai pasangan ketika mereka masih ada. Kalau salah seorang dah men1ngg4l, kita kena kuat.

“Lagi-lagi jika ada anak. Tak boleh tunjuk lemah depan anak. Saya kalau rindu suami, saya akan tenung dan peluk anak, itu saja yang saya boleh buat untuk hilangkan rindu, ” ujar Hafiza mengakhiri bicara.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : Mstar

 

Be the first to comment on "Runner temui aj4l di jalan raya selepas banyak kali b4iki, tukar motor! Isteri terg4mam lihat foto suaminya terbaring k4ku sehari selepas habis p4ntang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*