Akhirnya Najib Razak Ded4hkan Kenapa Beliau Kurang Ser4ng Anwar Ibrahim

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang popular dengan platform ‘Bossku’ pada rakyat, sering kali kongsi pendapat dan info-info isu semasa khususnya dalam arena politik. Terbaru beliau beri penjelasan tentang Anwar Ibrahim dan sebab apa dia jarang hen.tam atau ser4ng Anwar Ibrahim.

Ikuti perkongsian beliau tentang perkara ini yang dikongsikan dalam laman sosialnya seperti dibawah ini.

Kenapa saya kurang ser4ng Anwar Ibrahim – Najib Razak

Banyak komen-komen JKOM yang tanya kenapa saya tak komen tentang usaha kumpul SD oleh pihak-pihak tertentu, kenapa saya kurang komen tentang isu politik ataupun kenapa saya kurang ser4ng Anwar Ibrahim.

Sebab isu paling penting dan utama sekarang ialah kega.galan bersiri kerajaan untuk membendung cov1d dan membantu Rakyat yang membawa kepada k3sempitan, k3susahan, kemus.nahan, ketak.utan dan kegeli.sahan jutaan orang biasa.

JKOM tuduh saya tak ser4ng Anwar Ibrahim sebab saya nak bersekongkol dengan dia dalam satu jajaran baharu padahal persidangan PAU UMNO jelas kata no DAP, no Anwar dan no PPBM.Ini bukan masa kempen PRU15. Serang Anwar sekarang tak bawa apa-apa faedah pada k3susahan Rakyat sekarang sebab dia bukan kerajaan.

Menyer4ng Anwar sekarang hanya membawa kepada lebih banyak cerita Jose Rizal ke, cerita Syria ke, cerita Turki ke tapi satu faedah pun tak bawa untuk meringankan dan menamatkan k3susahan Rakyat dalam zaman Pand.emik.

Lagipun ianya memang kerja JKOM yang dibayar untuk menyer4ng pembangkang. Siapa saya untuk ambil alih tanggung jawab JKOM? Ini k3s wang sudah dibayar tapi kamu suruh Najib buat kerja korang untuk ser4ng Anwar ke?

Entah kenapa pula JKOM lebih gemar ser4ng saya tiap-tiap hari dengan cerita-cerita dongeng tapi tak buat kerja untuk ser4ng Anwar.

Saya kurang bincang tentang isu politik pada ketika ini sebab saya rasa ianya kurang prioriti dan kurang membawa kepada apa-apa faedah pada Rakyat.

Saya juga bukan presiden parti atau ahli Majlis Tertinggi UMNO pun. Sebab itu, usaha nak rebut-rebut SD ataupun tik.am-ti.kam belakang kurang bermakna pada saya.

Saya lebih bimbang tentang Rakyat.

Keutamaan saya juga untuk usaha-usaha bersihkan nama saya dalam m4hkam4h yang semakin menampak kecerahan apabila satu persatu kebenaran muncul dan satu persatu propaganda terhadap saya masa dahulu dibuktikan f1tn4h.

Lagipun, saya pegang teguh kepada prinsip yang termaktub dalam titah YDP Agong dan Raja-Raja Pemerintah bahawa perlunya ada sebuah kerajaan stabil yang mendapat keyakinan dan sokongan majoriti Rakyat.

Bukan sokongan majoriti katak atau ahli parlimen yang dibeli atau lebih mengutamakan jawatan dan kepentingan sendiri sebab takut dikenakan tindakan oleh sebuah kerajaan yang salah gunakan kuasa mereka.

Kita sudah sampai ke bulan Jun 2021. Tak sampai dua tahun lagi sudah PRU15. (Rakyat dapat apa sejak PRU14, ya?)

Masa itu, Rakyat yang akan pilih siapa jadi ketua kerajaan – bukan katak atau pender.haka.

Rakyat boleh menilai siapa dan parti mana yang lebih layak, lebih kompeten, lebih jujur, yang lebih ada track rekod untuk memulihkan, menyelamatkan dan membangun ekonomi serta negara selepas pand.emik.

Rakyat tahu siapa yang bacul dan gila kuasa sehingga perlu mel4ngg4r Titah YDP Agong dan Raja-Raja serta menca.bul demokrasi negara yang akhirnya menjah.anamkan ekonomi dan Rakyat.

Rakyat akan ingat siapa yang buat kerja bo.doh seperti mengulang langkah-langkah separuh masak berkali-kali yang terbukti gagal dan akhirnya membawa kepada ribuan pengo.rbanan nyawa secara sia-sia dan pender.itaan memanjang tak terhingga pada Rakyat.

Siapakah yang belanja RM600 bilion duit negara tanpa apa-apa pencapaian ataupun hasil yang nyata walaupun mereka juga yang pernah fit.nah dan men.ipu Rakyat bahawa negara sudah ban.krap bawah Najib sehingga mereka perlu korek Tabung KWAN yang dibina masa Najib untuk membiayai sepenuhnya program vaksinasi yang akan menyelamatkan negara.

Rakyat sudah tentu ingat siapa di dalam kerajaan PN dan di luar yang pernah menabur janji-janji ken.cing masa PRU14 ataupun pernah buat benda bodoh seperti turun ke Jalan Raya untuk tuntut mansuh PTPN atau menghasut Rakyat buang GST lalu mengaku sebenarnya GST ini adalah satu benda baik yang mampu menyelamatkan ekonomi dan mengawal harga barang pada masa kri.sis.

Dan Rakyat juga akan tertanya-tanya masa itu kenapa ahli parlimen yang lompat ke kerajaan tiba-tiba k3s r4sv4hnya tergu.gur seperit k3s r4sv4h RM78 juta bekas menteri PH yang melompat ataupun video yang amat jelas menjadi tak HD.

Ya, kawan-kawan. Kalau niat ialah untuk dilepaskan k3s, perlu membodek kerajaan – bukan melawan kerajaan. Pendek kata, yang akhirnya akan tentukan siapa ketua kerajaan dalam tempoh setahun dua sahaja adalah Rakyat – bukan katak atau SD.

Siapa ketua parti UMNO dan BN juga bukan ditentukan oleh berapa SD kamu berjaya kumpul tetapi melalui pemilihan parti yang sudah sampai tempohnya tetapi diha.lang oleh MKN untuk dilaksanakan pada tempoh PKP.

Ahli-ahli UMNO yang akan memilih dan mereka akan tahu siapa yang so.ok dan memb.isu serta siapa yang tampil ke depan untuk melawan dan mempertahankan parti dalam tempoh UMNO paling susah dan teran.cam selepas PRU14.

Ahli-ahli UMNO juga akan ingat siapa menteri serta ahli parlimen UMNO dan BN yang lebih mementingkan jawatan kerajaan sendiri, siapa yang membantu pihak kerajaan memperlekehkan titah Raja-Raja atau lebih mempertahankan pemimpin parti lain berbanding parti sendiri tetapi memb.uta mata kepada kega.galan bersambung kega.galan kerajaan untuk membantu Rakyat dalam zaman pan.demik.

Ahli-ahli UMNO juga akan ingat dan akan membuat k3simpulan sendiri untuk rakaman audio “scheme of things” PM8 yang terang-terang kata ahli-ahli UMNO boleh diso.gok dengan tawaran jawatan menteri dan GLC. Sebab itulah saya kurang ulas tentang isu politik pada ketika ini.

Kredit: FB Najib Razak

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : ASN

 

Be the first to comment on "Akhirnya Najib Razak Ded4hkan Kenapa Beliau Kurang Ser4ng Anwar Ibrahim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*