Ustaz Ahmad Dusuki Memberi Penjelasan Tentang Maksud Sebenar Ayat “b0do b0do skit” Yang Digunakan Oleh Prof Muhaya

Umum mengetahui, Prof Muhaya telah tampil memberi penjelasan mengenai kenyataan yang dikeluarkannya berhubung isu jod0h lambat disebabkan wanita terlalu berdikari dan mengej4r kerjayanya.

Di Instagram, pendakwah bebas iaitu Ustaz Ahmad Dusuki dipercayai menelefon Prof Muhaya bagi mendapatkan penjelasan berhubung 1su berkenaan. Malah, beliau cuba berlapang d4da dan berfikiran secara terbuka semasa mendengar penjelasan tersebut.

Merendahkan diri

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ustaz Ahmad Dusuki (@ustazahmaddusuki)

Saya mendengar klip ringkas nasihat Bonda Prof Dr Muhaya tentang jodoh ini, lantas secara adabnya dan akhlaknya saya menghubunginya, saya mendengar penjelasan Bonda Prof Dr Muhaya. Jelas dan terang maksud yang disebutkan itu, saya mohon untuk mengulas tentang apa yang di katakan itu, sebagai mana orangnya yang tetap 0ptimis dan berkayakinan berlapang d4da untuk mendengar pandangan, akhirnya dengan dengan iringan doa moga istiqamah dalam menyampaikan keindahan agama ini.

Menurut Ustaz Ahmad Dusuki, maksud kalimah “b0do b0do skit” yang digunakan oleh Prof Muhaya itu bukan bermaksud membod0hkan diri. Bahkan, ianya merujuk kepada merend4hkan diri, tidak terlalu meny0mbong dan eg0 dengan apa yang dimiliki.

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik

Perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Manakala, perempuan-perempuan yang j4hat adalah untuk lelaki-lelaki yang j4hat, dan lelaki-lelaki yang j4hat untuk perempuan-perempuan yang j4hat.

Di samping itu, Ustaz Ahmad Dusuki turut berkongsi sepotong hadis mengenai jodoh. Hadis tersebut memberitahu bahawa wanita yang baik hanyalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan situasi tersebut sama seandainya keadaan tersebut disebaliknya. Menjengah di ruangan, segelintir netizen bersetuju dengan penjelasan yang diberikan.

Terdahulu, Prof Muhaya memohon maaf atas salah faham mengenai perkara yang telah berlaku. Sementara itu, Prof Muhaya memaklumkan sekiranya ada individu yang ingin mengetahui keseluruhan mesej yang disampaikan dalam video tersebut, bolehlah menonton di Youtube Prof Muhaya TV bertajuk ‘CINTA & CITA-CITA’.

Sumber: Ustaz Ahmad Dusuki

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : OhBulan

Be the first to comment on "Ustaz Ahmad Dusuki Memberi Penjelasan Tentang Maksud Sebenar Ayat “b0do b0do skit” Yang Digunakan Oleh Prof Muhaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*