Nana Mendedahkan Sebelum Ini T4kut Untuk Ambil Svtikan Vaksin Kerana Dengar Cerita Yang Bukan-Bukan

SELEPAS empat hari menerima svntikan dos pertama vaksin AstraZeneca, penyanyi Siti Nordiana berkongsi keadaannya yang tidak mengalami sebarang simpt0m yang tervk.

Menurut Siti Nordiana atau mesra disapa sebagai Nana, dia yang mengambil svntikan itu di Pusat Pemberian Vaksin (​PPV) AstraZeneca di Universiti Malaya (UM) itu hanya mengalami s4kit badan dan pen1ng kepala.

Tambah penyanyi berusia 37 tahun ini, dia ada mengambil ubat panadol namun pengambilan itu hanya ketika dirinya berada dalam keadaan s4kit.

Nana berkongsi video ketika dia mengambil svntikan vaksin pada Selasa lalu.

“Saya tidak mengalami simpt0m yang tervk tapi biasa la, ada rasa pen1ng, seng4l-seng4l badan, ot0t dan tempat yang dicvcuk itu ada rasa s4kit juga.

“Badan pun lem4u, penat dan rasa nak mengantuk… simpt0m yang normal kalau terima svntikan. Malam selepas ambil vaksin, ada rasa nak dem4m tapi tak dem4m pun.

“Hari ini, hari keempat dah rasa ok, hanya tinggal bis4 sikit. Panadol saya ada makan tapi waktu s4kit saja la. Waktu tak s4kit, tak ada la saya makan. Ikut badan masing-masing,” katanya kepada mStar.

 

Alhamdulillah, saya pun pergi bila dah dapat peluang sebab ramai nak vaksin ini.

SITI NORDIANA

PENYANYI

Sebelum ini, Nana turut berkongsi video dia ketika mengambil svntikan pertama vaksin AstraZeneca dan keadaan dirinya selepas empat hari di laman Instagram miliknya.

Rata-rata netizen mengucapkan terima kasih kepada penyanyi lagu Angkara itu atas perkongsian tersebut yang membuatkan mereka hilang rasa gement4r.

Dalam pada itu, pelakon drama siri Cokelat Semanis Honey ini mengakui dia juga pernah berasa bimbang selepas membaca berita tidak baik mengenai svntikan vaksin tersebut.

Nana bagaimanapun menasihati orang ramai agar tidak mudah terpengaruh dengan berita tidak sahih dan lakukan pemeriksaan dengan doktor sekiranya ingin mendapatkan lebih keyakinan.

Nana bersyukur dapat peluang untuk ambil vaksin.

“Sebenarnya saya pun sebelum ini t4kut juga nak ambil vaksin sebab dengar cerita yang bukan-bukan.Tapi kepada mereka yang t4kut, jangan dengar cakap orang terutama berita atau cerita tidak sahih.

“Nak lagi puas hati, tanya dan lakukan pemeriksaan kesihatan dengan doktor terlebih dahulu. Kita pun tahu kondisi diri macam mana. Alhamdulillah, saya pun pergi bila dah dapat peluang sebab ramai nak vaksin ini.

“Bila dapat peluang, jangan sia-siakan. Bapa saya pun dah vaksin manakala ibu saya pun akan ambil esok. Semua keluarga saya, Alhamdulillah dapat vaksin.

“Jadi, janganlah rasa t4kut… niat kerana Allah kerana kita buat ini untuk kebaikan diri, keluarga dan orang sekeliling serta negara,” ujarnya.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook @Soya Lemon

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Nana Mendedahkan Sebelum Ini T4kut Untuk Ambil Svtikan Vaksin Kerana Dengar Cerita Yang Bukan-Bukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*